Minioren overwinning Regio Clubmeet

Written by zvdezaan zwemmen

Minioren zwemmers zv de Zaan leveren top prestatie !!!!!

Tijdens een zinderende wedstrijd, heeft de minioren ploeg van zv de Zaan de overwinning gepakt en de regio clubmeet gewonnen. De zwemmers stegen boven zichzelf uit en zwommen het ene na het andere persoonlijk record. Vooraf stond onze minioren ploeg op een achterstand van 19 seconden, uitgerekend volgens de inschrijvingen. Voorafgaande aan de wedstrijd werd de hele week getraind op de keerpunten en de start, om de kans op een diskwalificatie zo klein mogelijk te houden. Om zo hoog mogelijk te eindigen, konden we ons namelijk geen dure diskwalificatie punten veroorloven. Vrijdag werd de 4 x 50mtr wisselslag estafette ploeg van de jongens ook nog omgegooid, waardoor we nog maar 15 seconden moesten zien in te lopen.

Na het opmarcheren stond onze eerste estafette ploeg klaar. Thomas, Reese, Kyara en Stijn deden het voortreffelijk en wonnen onverwacht met grote overmacht. Zv de Zaan was uit het startblok geschoten! Deze prestatie zorgde ervoor dat onze minioren vleugels kregen en allemaal scherp aan de start verschenen. Het leek alsof niemand last van de zenuwen had. Keerpunten werden uitgevoerd zoals geoefend, er werd geknokt voor iedere seconde. Zo hoort het er uit te zien!

Hoewel we heel lang een voorsprong hadden op KZC, raakten we deze tegen het einde van de wedstrijd helemaal kwijt. Bij de start van de afsluitende estafettes hadden we een achterstand van ruim 17 seconden. Er zou heel hard gezwommen moeten worden om toch nog te kunnen winnen……

De 4 x 50mtr meisjes estafette ploeg, bestaande uit Kim, Dina, Hayley en Kyara stond klaar voor de start. Langs het bad stonden zwemmers om ze naar de overwinning te schreeuwen. De hartslag van de trainers en ploegleiders was zo hoog dat hij niet meer op te nemen was. Kim schiet uit de startblokken en perst er een 50mtr rugslag uit met een pr van 2 seconden, we liggen ruim op kop. Dina neemt over met de schoolslag en weet de voorsprong te behouden, Hayley gaat van start met de vlinderslag, zv de Zaan ligt nog steeds ruim voor. Kyara sprint met weer een snelle tijd naar de overwinning. Zv de Zaan wint met ruim 17 seconden voorsprong!!! Het gat met KZC is gedicht, maar er komt nog een jongens estafette. Op papier is ons wisselslag team 2 seconden langzamer dan het team van KZC. Gaan we dan toch net als 2e eindigen?

Hessel, Harun, Stijn en Thomas staan klaar voor de race van hun leven. Een overwinning betekend een hele grote kans om de landelijke finale te mogen zwemmen. Er mag nu niks meer fout gaan! Hessel gaat goed weg en ligt meteen voor de zwemmer van KZC. De Dolfijn ligt voor, maar dat maakt voor ons niet uit. Harun gaat zo snel op de schoolslag,, dat het gat met KZC steeds groter lijkt te worden. Dan start Stijn met de vlinderslag. Hebben we onze opstelling terecht aangepast? Het blijkt van wel. Stijn schiet door het water en zwemt ruim 3 seconden onder zijn pr. Thomas maakt het af met een supersnelle bc en onze jongens winnen met ruim 12 seconden voorsprong. Het is ons gelukt!!

Vlak voor de prijsuitrijking werd het opeens spannend. De jongens estafette ploeg word gediskwalificeerd, omdat we niet de juiste volgorde hebben aangehouden. Na protest van Hellen, die alles keurig had doorgegeven, trekt de jury de diskwalificatie terug en winnen we alsnog.

Alle zwemmers, trainers, ploegleiders, ouders en leden van zv de Zaan die vandaag of in aanloop naar deze wedstrijd hebben geholpen ontzettend bedankt. We hebben dit met elkaar gedaan. Een prestatie waar we trots op mogen zijn!

Robin Boer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *