Landelijke Minioren Finale Dordrecht

Written by zvdezaan zwemmen

Minioren presteren goed tijdens landelijke finale in Dordrecht

Onder het motto “beter laat dan nooit”, toch nog even een kort verslag van de Jaargang finale in Dordrecht. Voor wie het niet weten; 2 x per jaar kunnen de snelste minioren van Nederland tegen elkaar uitkomen tijdens een “NK”. In februari is dit in Leiden en aan het einde van het seizoen is dit in Dordrecht. Daar strijden de snelste 24 zwemmers tegen elkaar. Normaal gesproken komen wij daar met 4 a 5 zwemmers aan de start, maar dit jaar mochten er 10 zwemmers meedoen!

Uiteindelijk hebben 9 minioren in Dordrecht gezwommen. Dina, Reese, Ilse, Kim, Stijn, Thomas, Harun, Farhan en Pieter verdedigden de eer van zv de Zaan. En dat deden zij uitstekend.

Doordat de wedstrijd in een 50mtr bad word gezwommen, lijken de tijden altijd wat tegen te vallen, maar in vergelijking met andere verenigingen mochten wij niet klagen over de resultaten.

Hoewel niet iedereen optimaal aan de start verscheen (Kim had weer last van haar knieen) of de zenuwen amper onder controle had, zat de sfeer er vanaf het begin in. Alle deelnemers kregen van de organisatie een mooie badmuts en een vaantje, dus dat begon al goed. De meesten kochten ook het speciale t-shirt, waar alle namen van de deelnemers achterop gedrukt stonden. Altijd erg leuk om te hebben.

Veel van onze zwemmers eindigden rond de 10e plaats, maar Harun en Stijn kwamen nog iets hoger.

Harun keerde op de 100mtr schoolslag als 2e, wat misschien wel door zijn nieuwe “Olympische” techniek kwam. Helaas kon hij die techniek nog niet goed vasthouden en moest hij tenslotte genoegen nemen met een prima 5e plaats.

Stijn wist zich op de 50mtr vlinderslag van plaats 11 naar plaats 6 te zwemmen in een mooie pr.

Bij de 100mtr rugslag was hij echter meer van plan en hij ging meteen hard weg. Wat was het spannend, want hij lag meteen op medaille koers. En dat bleef hij tot het einde. Stijn finishde als 2e!

Alle zwemmers waren door het dolle heen, we hadden een medaille, wat ons doel voor de dag was.

Helaas kregen we al snel het bericht dat Stijn waarschijnlijk gediskwalificeerd was. Wat een drama!

Hoewel we bijna bovenop het keerpunt hadden gestaan, werd hij toch door de official gediskwalificeerd wegens stuwende bewegingen op de buik zonder het keerpunt ingezet te hebben. Een heel discutabele diskwalificatie, waar we helaas niks tegen konden doen. Nu was het zaak voor Stijn om deze teleurstelling te verwerken en positief zijn laatste race, de 100mtr bc, in te gaan.

Dat had natuurlijk wel wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk was Stijn zover dat hij al zijn boosheid over de diskwalificatie zou inzetten op de 100mtr bc.

Vanaf het begin van de start zwom Stijn volle bak. En ook nu was het weer heel spannend. 4 jongens lagen redelijk dicht bij elkaar in de buurt. Hij zou toch geen 4e worden? Gelukkig eindigde de dag alsnog op een positieve manier. Met een mooie pr en een nieuw clubrecord werd Stijn 3e.

De lang gekoesterde medaille was dan toch binnen!! Na de race kwam de ontlading van Stijn, die even al zijn boosheid en blijschap kwijt moest. De felicitaties van de trainer, ploegleidster en de zwemmers maakten het feest compleet.

Dina, Reese, Ilse, Kim (en Kyara, die ook in Dordrecht had mogen zwemmen), zwommen voor de laatste keer mee met de minioren finale. Vanaf volgend seizoen mogen ze hun geluk beproeven op het NJJK. Hopelijk lukt het ze om ook daar de limieten voor te halen. Alle jongens mogen volgend seizoen gewoon weer meedoen, mits ze bij de snelste zwemmers blijven horen, maar daar gaan ze natuurlijk hard hun best voor doen. En dan is volgend jaar de beurt aan nieuwe talenten. Hopelijk lukt het ook volgend seizoen om weer met 1 van de grootste ploegen aanwezig te zijn.

Ik wil alle zwemmers bedanken voor de hele gezellige dag. Jullie hebben elkaar steeds super goed aangemoedigd en dat was leuk om te zien. Samka bedankt voor het helpen als ploegleider. De dag liep op rolletjes, mede dankzij jou.

Groetjes, Robin


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *