NK Estafette Jongens

Written by zvdezaan zwemmen

Zondagochtend vroeg 7:30 staan er 5 jongens klaar om de Nederlandse Estafette Kampioenschappen te zwemmen. Voor Pieter Mikhail (jaargang 2007) staat de 4 x 50 schoolslag op het programma en deze eerste afstand van het NK zwemt hij met Thomas van den Hul (jaargang 2006), Farhan Osmani (jaargang 2007) en Hessel Tijben (jaargang 2006). De jongens gaan goed van start en Pieter zwemt een nieuw persoonlijk record en de andere jongens zwemmen voor wat ze waard zijn. Helaas wordt er een diskwalificatie gemeld en staan onze jongens onder aan de lijst van de 20 beste verenigingen.

Pieter gaat aanmoedigen en in de komende twee estafettes neemt Stijn Beekhoven (jaargang 2006) zijn plaats in in het team. De 4 x 50 wissel estafette is nu aan de beurt. Farhan start op de rug en zwemt een PR, Hessel volgt met de schoolslag rond zijn PR tijd, Stijn pakt door en Thomas maakt het af met een mooie tijd van 33.18. Uiteindelijk een prachtige 5e plaats in het totale deelnemers veld met 2.42.00. Onze jongens klimmen omhoog van de 20ste plaats naar 7e plaats.

Nu komt het aan op de 4 x 50 vrije slag. Thomas start, Hessel en Pieter volgen en Stijn moet flink uitpakken om de 7e plaats te behouden. Dat doet hij gelukkig, met een 31.47 stelt hij de welverdiende 7e plaats veilig.

Na alle spanning is er tijd om even te ontspannen in het inzwembad.

Monika en Nancy


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *