NK Estafette Meisjes

Written by zvdezaan zwemmen

Zondag 24 september 8:00 staan de vijf snelste zwemsters van ZV de Zaan jaargang 2006 klaar om in te zwemmen. Lynn Mooij is speciaal voor de 50 meter schoolslag naar Eindhoven gekomen om voor een goede uitgangspositie te zorgen. Want vandaag zou het erom spannen.

Op de 4 x 50 schoolslag kwamen Ilse Oosterbaan, Kyara Hollingsworth, Lynn Mooij en Dina El Moudden in actie. Na een goede race waarbij ze alle 4 een persoonlijk record zwommen bleek dat de rest van het veld net iets meer verbeterd had. Een 13e plaats was het gevolg. Gelukkig waren de meiden vastberaden om de volgende estafette revanche te nemen.

Op de 4 x 50 wisselslag start Kim Boer en zorgt voor een tweede plaats als Dina overneemt voor de schoolslag. Ze loopt in en Ilse kan gelijktijdig met baan 4 en 6 starten voor de vlinderslag. Ze houdt goed stand naast de twee snelste zwemsters van Nederland op deze afstand en met een 3e plaats duikt Kyara het water in voor de laatste 50 meter borstcrawl. De jongens moedigen aan en samen zien we dat Kyara opklimt naar een 2e plaats. Dit team 2e van Nederland op de wisselslag!!!!!

Wat doet dit met de totaal uitslag? De dames klimmen op naar de 4e plaats met slechts 3 tienden achterstand op de nummer 3: de Dolfijn uit Amsterdam. In de afsluitende 4 x 50 vrij liggen ze in dezelfde serie als onze meiden, maar wel met een inschrijftijd die 3 tienden sneller is. De meiden weten dat als ze 3e willen worden, ze alles moeten geven.

Er staat een team op, en dat is prachtig om te zien.

Kyara start en ligt 2e na 50 meter, helaas het is de Dolfijn die vooraan ligt. Kim neemt over en zwemt het gat dicht. Dina start en laat slechts een heel klein gaatje vallen. Alle druk ligt nu op de schouders van Ilse. Ze duikt erin, komt dichterbij, maakt een keerpunt zo langzaam dat wij en de tribune onze adem inhouden. Maar dan gaat ze los. De jongens schreeuwen de longen uit hun lijf, de ouders houden hun mobiel om te filmen amper meer vast, haalt ze het…..? En ja, ze doet het, ze eindigt voor de Dolfijn. Eerste van Nederland? Nee, dat net niet, in de eerste serie bleek ZPC Amersfoort sneller.

Maar is het genoeg, de speaker heeft het maar over WVZ als derde en Amerfoort 2e. Hebben wij dan zo verkeerd gerekend? De hoofdtrainer Robin wordt via de app op de hoogte gehouden. Wegens een operatie kon hij er niet bij zijn. Maar wat is hij trots op zijn meiden. Ook hij is druk aan het rekenen.

De meiden vieren ondertussen feest, 2 keer 2e worden van Nederland is een TOP prestatie.

En dan is de laatste serie van deze ochtend gezwommen. Het is 12:30 als de speaker het verlossende antwoord geeft: Zv de Zaan is overall 3e van Nederland geworden!!!! Alle 5 de meiden rennen naar de ceremonie met Nancy als dolgelukkige trainer erachter aan.

3e van Nederland, met twee keer zelfs 2e worden op de individuele nummers dat levert alleen maar mooie plaatjes op:

Monika en Nancy

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *