Podiumplaats voor Giovanni Philipson tijdens Jaargangfinale in Leiden

Written by zvdezaan zwemmen

Podiumplaats voor Giovanni Philipson tijdens Jaargangfinale in Leiden.

Afgelopen weekend werd de Jaargangfinale gezwommen in Leiden, Alleen de beste 18 zwemmers uit heel Nederland van elke jaargang mogen deelnemen aan deze wedstrijd. Voor Zv de Zaan waren dit Farhan Osmani, Mara Koppen en Giovanni Philipson.

Farhan mocht zaterdag de spits afbijten op de 100m rugslag. Hij eindigde als 10e in een keurige 1.24.34. Een PR van bijna 2 seconden! Tot grote vreugde was hij vanwege een ziekmelding alsnog geplaatst voor de 100m vrije slag. Helaas kwam hij met zijn hand niet helemaal lekker in het water bij het duiken en had hij daar best last van tijdens het zwemmen. Zijn tijd was daarom ook niet wat wij van tevoren gehoopt hadden.

Vlak daarna ging Mara van start op de 100m vrije slag. Zij was als 18e geplaatst, maar eindigde op een mooie 12e plaats. Ook zij zwom een mooi PR in een tijd van 1.20.94! Bijna een seconde sneller dan vorig weekend.

Na heel wat uren wachten mocht Giovanni eindelijk starten op de 100m wisselslag. Gelukkig was hij weer helemaal topfit. Hij zwom dan ook bijna 2 seconden van zijn PR af! Hij eindigde als 13e in een tijd van 1.32.88.

Zondag mochten Mara en Giovanni nog een keer starten, Een podiumplaats was er deze dag voor Giovanni, op de 100 meter rugslag zwom hij maar liefst 5,5 sec van zijn tijd af en eindigde in 1.24,20 op een derde plaats. Hij wist eveneens het clubrecord wat op naam stond van Sem Dik te verbeteren. Daarna was het de beurt voor Mara, zij zwom de 50 meter vrije slag in 35,17 sec en eindigde met deze tijd net in de Top 10.

Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *