Elementair (les) zwemmen

Elementair zwemmen is de afdeling van ZV De Zaan waar je je zwemdiploma’s (A,B en C) kunt halen.

Bij ZV De Zaan kun je op dinsdag in zwembad De Slag in Zaandam of op vrijdag in zwembad De Zaangolf in Koog aan de Zaan leszwemmen voor het zwem-ABC:

  • Op dinsdag in De Slag 2 van 18.00 tot 18.55 uur.
  • Op vrijdag in De Zaangolf van 18.00 tot 18.55 uur.

Onze kaderleden geven allen vrijwillig zwemles aan leden. Zij hebben daarvoor in hun vrije tijd diverse zwemtechnische opleidingen gevolgd, waardoor ze de bevoegdheid hebben om zwemles te geven. Onze door de Nationaal Platform Zwembaden| NRZ erkende vereniging geeft al meer dan 50 jaar elementair zwemonderricht (d.w.z. diploma zwemmen).

De minimum leeftijd waarop kinderen bij ZV De Zaan zwemles kunnen krijgen is 5 jaar. Inschrijven is al mogelijk voor kinderen vanaf 4 jaar, maar tot 8 jaar. Zij worden dan op de wachtlijst geplaatst. Mocht het zo zijn dat de wachtlijst erg lang is, dan kan het voor komen dat uw kind nog even moet wachten. U dient rekening houden met ten minste 1 jaar wachttijd.

Voor de contributie en de kosten bij inschrijving verwijzen wij u naar de pagina contributie op onze site.

Het lidmaatschap gaat pas in op het moment dat de kinderen van de wachtlijst worden opgeroepen om met de lessen te beginnen.

De contributie is per jaar van januari tot december. Na het behalen van een diploma kan uw kind gewoon door blijven zwemmen binnen ZV De Zaan, bijvoorbeeld bij het basisplan, synchroonzwemmen of waterpolo.

Voor meer informatie over het elementair zwemmen of over de wachtlijst, kunt u bellen: 075-6352224.

Inschrijven is mogelijk door het insturen van het aanmeldingsformulier naar ledenadministratie@zvdezaan.nl. Dit formulier is ook af te halen in het zwembad na de lesuren op dinsdag en vrijdag.