Juryrooster

Klik hier voor het baddienstrooster voor de maanden maart en april van het seizoen 2017-2018.

De genoemde teams zijn zelf verantwoordelijk voor de bezetting van de baddienst en moeten onderling een verdeling maken wie wanneer achter de tafel zit (voor de jeugdteams betreft dit de ouders van de leden). Op deze manier kun je met elkaar afstemmen welke data voor iedereen het beste uitkomt en daarnaast is het team dan samen verantwoordelijk voor een gelijkwaardige inzet van alle teamleden.

Wij adviseren alle teams om een coördinator aan te stellen (dit kan zijn de coach, teammanager of aanvoerder maar uiteraard ook een van de andere teamleden of ouders) en deze persoon een indeling te laten maken. Bij de jeugdteams verwachten wij, zoals gebruikelijk, dat de ouders de baddienst op zich nemen maar ook bij de senioren teams kunnen uiteraard familieleden meedraaien in het rooster.

Het maakt niet uit bij welke vereniging een w-official staat geregistreerd. Een w-official kan overal achter de jurytafel plaatsnemen en worden opgevoerd op het wedstrijdformulier.

 

Aandachtspunten

  • Moet je jureren tijdens de eerste wedstrijd, zorg dan dat je een halfuur van tevoren aanwezig bent om het bad op te bouwen (inclusief het plaatsen van de reclame banners en bord) en de jurytafel in te richten (alle baddienstmaterialen zijn te vinden in de materialenkast in De Slag 1).
  • Moet je jureren tijdens de laatste wedstrijd, dan ben je samen met het laatst spelende thuisteam verantwoordelijk voor het opruimen van het bad (inclusief de reclame banners en bord) en de jurytafel (alle baddienstmateralen moeten worden opgeborgen in de materialenkast in De Slag 1).
  • Het is verplicht om het digitale wedstrijdformulier te gebruiken. Mocht de tablet of de Wifi onverhoopt niet werken, maak dan gebruik van een papieren wedstrijdformulier maar let daarbij wel op dat het formulier volledig moet worden ingevuld (dus ook de teamopstelling met startnummers van beide teams) en dat het formulier nog dezelfde avond moet worden ingeleverd bij een van de leden van de waterpolocommissie.
  • Zorg dat alle scheidsrechters goed worden ontvangen en drinken aangeboden krijgen.
  • Bij wedstrijden van f, e en d-teams wordt gespeeld zonder 30 seconden-regeling, bij deze wedstrijden zijn dus geen 3, maar 2 juryleden nodig.

 

Instructiefilm gebruik digitaal wedstrijdformulier (DWF)

Instructiefilm Digitaal Wedstrijdformulier (DWF) Waterpolo

Stapsgewijs leren werken met het Digitaal Wedstrijdformulier KNZB Waterpolo