Coronaprotocol

Written by ZV de Zaan

Laatste update: 23 september 2020

Om de trainingen en wedstrijden op een veilige en verantwoorde wijze te laten verlopen en ter voorkoming van verspreiding van het COVID-19 virus, moeten de volgende afspraken worden opgevolgd in zwembad De Slag in Zaandam:

Trainingen (alle disciplines)

 • Sporters dienen de zwemkleding thuis al aan te trekken.
 • Toegang tot het zwembad 10 minuten voor aanvang van de trainingen volgens de richtlijnen en looproutes zoals gelden in het zwembad (zie tekeningen hieronder).
 • Volg in het zwembad de aangegeven route en de aanwijzingen van het personeel goed op.
 • Tijdens de feitelijke sportbeoefening is spelcontact toegestaan voor alle leeftijden. Voor 18 jaar en ouder is daarbuiten altijd de 1,5 meter-norm van toepassing.
 • Na afloop van de trainingen dienen de sporters zich direct om te kleden en het zwembad te verlaten via de aangegeven looproutes (binnen 15 minuten na de training).
 • Toeschouwers zijn niet toegestaan.
 • Deelnemers aan de trainingen moeten zich voorafgaan aan de training aanmelden via de KNZB app.

Waterpolowedstrijden

Niet zijnde oefenwedstrijd die worden gespeeld tijdens trainingen (deze vallen onder trainingen).

 • Sporters dienen de zwemkleding thuis al aan te trekken.
 • Toegang tot het zwembad wordt verleend 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd (met uitzondering van de Eredivisie senioren en Eredivisie B-jeugd, hier is 30 minuten van toepassing). De coördinator laat de teams en toeschouwers naar binnen en begeleid ze naar de zwemzaal. Door uitloop van wedstrijden kan er vertraging ontstaan.
 • Toeschouwers worden beperkt toegelaten: maximaal 7 toeschouwers van de bezoekende ploeg en voor de thuisspelende ploeg maximaal 1 toeschouwer per speler. Toeschouwers nemen plaats op de stoelen welke niet verschoven mogen worden (De Slag 1) of op de gemerkte plekken op de tribune (De Slag 2). Altijd dient de 1,5 meter-norm in acht te worden genomen (ook door families en/of één huishouden).
 • Toeschouwers registreren zich bij binnenkomst in het zwembad via de QR code. Spelers en staf zijn geregistreerd via de KNZB app.
 • Scheidsrechters melden zich bij de coördinator en worden begeleid naar de zwemzaal. Bij aankomst zijn er geen mogelijkheden voor omkleden, na afloop in de wisselcabines (De Slag 1) of de gezamenlijke kleedkamers (De Slag 2).
 • Warming up is uitsluitend mogelijk tijdens het inzwemmen met inachtneming van de 1,5 meter-norm.
 • Direct na afloop van de wedstrijd begeven de toeschouwers zich via de looproutes naar de uitgang en verlaten het zwembad. Let op! De route loopt door het natte gedeelte van het zwembad. Hiervoor dient zelf voor slippers of blauwe overschoenen te worden gezorgd (anders blote voeten).
 • De teams verlaten direct de zwemzaal via de looproutes naar de aangegeven kleedruimtes (voor De Slag 1 zijn dit de wisselcabines en voor De Slag 2 de kleedkamers met een maximum van 4 personen per kleedkamer). Binnen 15 minuten na afloop van de wedstrijd dienen de teams het zwembad te hebben verlaten.
 • Van iedereen wordt verwacht de instructies van de coördinator op te volgen en de looproutes te volgen (zie tekeningen hieronder).

Op de site van de KNZB staat het algemene protocol zoals dat van toepassing is tijdens de wedstrijden. Lees dit voorafgaand aan de competitie goed door, hierin staat belangrijke informatie voor spelers, trainers/coaches, jurytafel, scheidsrechters en publiek.

Looproute De Slag 1

Looproute De Slag 2


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comments

  Wim Tempelaar

  Is er ook een protocol voor de wedstrijden? Zwembad De Slag staat toeschouwers toe, maar doet de vereniging, huurder, dit ook? Ben benieuwd, wedstrijden starten binnekort. En als er geen publiek toegestaan wordt gaan we de wedstrijden dan met een livestream uitzenden. Als hier nog geen plan voor is, wil ik wel meedenken/doen om dit te realiseren. We hebben genoeg know how in huis binnen de vereniging.

  Beantwoorden