Basisplan

Maak van het zwemmen je sport bij ZV De Zaan met de basisopleiding zwemmen!

Kinderen die minimaal hun A-diploma hebben behaald en zwemmen leuk vinden, kunnen komen zwemmen bij ZV De Zaan. De vereniging biedt met de basisopleiding een zwemprogramma voor kinderen van 5 tot 12 jaar, dat aansluit op het leszwemmen. Het opleidingsplan is een goede voorbereiding op de afdelingen wedstrijdzwemmen, waterpolo en synchroonzwemmen van ZV De Zaan. Kinderen die willen starten met de basisopleiding, kunnen zich aanmelden bij een van de coördinatoren via de mail of in zwembad De Slag op donderdag tussen 18.00 en 19.30 uur of op zaterdag tussen 10:00 en 12:00 uur.

Als tijdens de eerste training blijkt dat het zwemniveau van een kind dusdanig is dat het niet op zijn plaats is in de beginnersgroep, wordt er een andere passende groep gezocht. Als een kind voor de tweede keer komt zwemmen, krijgt de ouder een inschrijfformulier, dat binnen een week ingevuld bij de hoofdtrainer moet worden ingeleverd, zodat de zwemmer officieel lid wordt.

De lesinhoud en de groepsindeling
Tijdens de lessen wordt veel aandacht besteed aan de techniek van het zwemmen. Dat betekent dat kinderen niet alleen leren hoe ze precies moeten bewegen, maar ook een beetje waarom dat zo moet. Techniek is heel belangrijk om een goede zwemmer te worden (ook als je wilt gaan waterpoloën), en minimaal zes keer per jaar wordt de techniek van de zwemmers dan ook beoordeeld door de trainer. Aan de hand van deze beoordelingen wordt er een nieuwe groepsindeling gemaakt, waarbij goede zwemmers de mogelijkheid krijgen om door te stromen naar een volgende zwemgroep binnen de basisopleiding.

Basisopleiding waterpolo en synchroonzwemmen
Kinderen die het leuk vinden om te gaan waterpoloën of synchroonzwemmen, kunnen hier ook mee starten binnen de basisopleiding. Hierover kunnen de ouders contact opnemen met de contactpersonen van de betreffende afdelingen of bij een van de coördinatoren van de basisopleiding.

Kinderen die naar de middelbare school gaan of in het volgend schooljaar 13 jaar worden, kunnen als ze dat willen zwemmen bij de Junioren, een zwemgroep speciaal voor 12 tot 18 jarigen. Deze trainen 2x per week, met de mogelijkheid om nog door te stromen naar de zwemselectie. Lukt dit niet dan is er een doorstroom naar het recreatief zwemmen vanaf 18 jaar.

Trainingstijden Basisplan

Minioren (tot 9 jaar)

  • Donderdag van 18:00 tot 18:45 uur in De Slag 1
  • Zaterdag van 10:00 tot 11:00 uur in De Slag 1

Junioren (10 tot 12 jaar)

  • Donderdag van 18:45 tot 19:30 uur in De Slag 1
  • Zaterdag van 11:00 tot 12:00 uur in De Slag 1

Jeugd (13 tot 19 jaar)

  • Maandag van 18:00 tot 18:45 uur in De Slag 2
  • Zaterdag van 12:00 tot 13:30 uur in De Slag 2

 

Graag 15 minuten eerder aanwezig.