Elementair (les) zwemmen

Elementair zwemmen is de afdeling van ZV De Zaan waar je je zwemdiploma’s (A, B en C) kunt halen.

Wij bieden het enige echte zwem-ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

ZV De Zaan heeft echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en wordt elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. Zo weet u als ouder/verzorger zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en -veiligheid.

Dit geeft u als ouder/verzorger de volgende zekerheden:

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring omtrent gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Uw kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.
  • Plezier in het zwemmen staat bij ons voorop. Per kind wordt gekeken wat hij/zij kan en of hij/zij versneld het programma kan doorlopen.

Bij ZV De Zaan kunt u op dinsdag of op vrijdag leszwemmen voor het zwem-ABC:

  • Op dinsdag in De Slag 2 in Zaandam van 18:00 tot 18:55 uur.
  • Op vrijdag in de Zaangolf in Koog aan de Zaan van 18:00 tot 18:55 uur.

Onze lesgevers geven allen vrijwillig zwemles. Zij hebben daarvoor in hun vrije tijd diverse opleidingen gevolgd, waardoor ze bevoegdheid hebben om zwemles te geven.

De minimum leeftijd waarop kinderen bij ZV De Zaan zwemles kunnen krijgen is 5 jaar. Inschrijven is al mogelijk voor kinderen vanaf 4 jaar, maar tot 8 jaar. Zij worden dan op de wachtlijst geplaatst. Mocht het zo zijn dat de wachtlijst erg lang is, dan kan het voorkomen dat uw kind nog even moet wachten. U dient rekening te houden met ongeveer 1 jaar wachttijd.

Voor de contributie en de kosten bij inschrijving verwijzen wij u naar de pagina contributie op onze site.

Het lidmaatschap gaat pas in op het moment dat de kinderen van de wachtlijst worden opgeroepen om met de lessen te beginnen.

De contributie is per jaar van januari tot december. Na het behalen van een diploma kan uw kind gewoon door blijven zwemmen voor het volgende diploma. Na het behalen van het zwem-ABC kan er binnen ZV De Zaan doorgezwommen worden, bijvoorbeeld bij het basisplan, synchroonzwemmen of waterpolo.

Voor meer informatie over het elementair zwemmen of over de wachtlijst, kunt u bellen: 075-6352224.

Inschrijven is mogelijk door het insturen van het aanmeldingsformulier naar ledenadministratie@zvdezaan.nl. Dit formulier is ook af te halen in het zwembad voor de lesuren op dinsdag en vrijdag.