Synchroonzwemmen

Bij ZV De Zaan kun je ook synchroonzwemmen. Deze minder bekende tak van de zwemsport, voor zowel meisjes als jongens, is een sport waar zwemmen, lenigheid, kracht, muziek en teamsport worden gecombineerd. Het meest bekende onderdeel is het zwemmen op muziek, maar er wordt tijdens de trainingen ook hard gewerkt aan de techniek. Het blijven drijven op het water, zwemslagen en oefeningen.

De trainingen van de synchroonzwemploeg zijn op:

  • Zaterdagochtend van 7:30 tot 9:00 uur.
  • Zondagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur (gevorderden) of van 15:30 tot 17:30 (beginners).
  • Maandagavond van 18:00 tot 18:45 uur. Meestal conditietraining, tenzij vlak voor een wedstrijd, dan worden de nummers en figuren getraind.
  • Beginners stromen op zondag in. In overleg met de trainsters komt de zaterdagtraining erbij.
  • De trainingen zijn altijd in De Slag 1, behalve op de maandag. Dan trainen wij in De Slag 2.

Je mag, om kennis te maken met de sport, twee keer gratis meedoen. Na de derde keer word je lid. Dus als je langskomt, vergeet dan je zwemspullen en slippers niet mee te nemen! Meld je vooraf wel even aan, want soms veranderd er iets in de tijden of is er een wedstrijd. Dit kan via het volgende e-mailadres: synchrvz.zvdezaan@gmail.com.

Bij de veel gestelde vragen kun je nog wat vragen en antwoorden terugvinden over het synchroonzwemmen bij ZV De Zaan. Mocht je nog andere vragen hebben, stel ze gerust via het bovenstaande e-mailadres.

Mocht je een keer een wedstrijd willen bijwonen dan kan dit. Vaak is de toegang gratis.

Over synchroonzwemmen kun je ook op Wikipedia het een en ander terugvinden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Synchroonzwemmen.