De B-jongens onder 17 zijn afgelopen zondag 12 juni kampioen van Nederland geworden. Na de reguliere competitie plaatsten de B-jongens zich als eerste van poule A voor de Final Six. Op zaterdag speelden ze de halve finale tegen de B-jongens van ZV De Ham, die als tweede geëindigd waren in poule B. Na tussenstanden van 5-1, 9-6 en 13-8 werd het uiteindelijk 16-11 voor onze B-jongens. Hiermee plaatsten zij zich voor de finale die op zondag werd gespeeld. Iedereen had gespeeld en de coaches Tim Ketelaars en Stan Meijn konden dus flink doorwisselen.

De andere finalist kwam uit de wedstrijd tussen de thuisploeg ZPB en Polar Bears. Na een spannende wedstrijd die eindigde in 10-10 moesten strafworpen beslissen wie er doorging naar de finale. Uiteindelijk werd de 10e (!) strafworp van ZPB gemist en werd Polar Bears onze tegenstander. Tegen dit team hadden onze jongens in de reguliere competitie ook al drie keer gespeeld, dus ze wisten dat ze een goede wedstrijd moesten spelen. En dat lukte zondag ook! Via 4-2, 8-5 en 12-6 werd het uiteindelijk 15-10 voor onze jongens.

Eindelijk, na twee jaar geen Nederlandse kampioenschappen, konden onze B-jongens de felbegeerde gouden medaille en de bijbehorende beker ophalen! Ook in deze wedstrijd heeft iedereen weer gespeeld. Het gouden team bestond uit: Siem, Daan G., Chris, Daan K, Thomas, Daan B, Jesse B, Tigo, Harun, Quint, Melle, Jesse L, Storm en Robin. De begeleiding was in handen van Tim en Stan.

Share