Zwembad_Header_Small

Bekijk het actuele baddienstrooster


De genoemde teams zijn zelf verantwoordelijk voor de bezetting van de baddienst en moeten onderling een verdeling maken wie wanneer achter de tafel zit (voor de jeugdteams betreft dit de ouders van de leden). Op deze manier kun je met elkaar afstemmen welke data voor iedereen het beste uitkomt en daarnaast is het team dan samen verantwoordelijk voor een gelijkwaardige inzet van alle teamleden.

Alle teams dienen een coördinator aan te stellen (dit kan zijn de coach, teammanager of aanvoerder maar uiteraard ook een van de andere teamleden of ouders) en deze persoon bij de start van het programma, een indeling te laten maken. Bij de jeugdteams verwachten wij dat de ouders de baddienst op zich nemen maar ook bij de senioren teams kunnen uiteraard familieleden meedraaien in het rooster.

Het maakt niet uit bij welke vereniging een w-official staat geregistreerd. Een w-official kan overal achter de jurytafel plaatsnemen en worden opgevoerd op het wedstrijdformulier.

Bij alle Eredivisie wedstrijden dienen de coördinators er ook zorg voor te dragen dat er een speaker aanwezig is en dat er muziek wordt afgespeeld.


Instructiefilm gebruik digitaal wedstrijdformulier (DWF)

Stapsgewijs leren werken met het Digitaal Wedstrijdformulier KNZB Waterpolo


Aandachtspunten:

  • Moet je jureren tijdens de eerste wedstrijd, zorg dan dat je een halfuur van tevoren aanwezig bent om het bad op te bouwen en de jurytafel in te richten (alle baddienstmaterialen zijn te vinden in de materialenkast in De Slag 1).
  • Moet je jureren tijdens de laatste wedstrijd, dan ben je samen met het laatst spelende thuisteam verantwoordelijk voor het opruimen van het bad en de jurytafel (alle baddienstmateralen moeten worden opgeborgen in de materialenkast in De Slag 1).
  • Het is verplicht om het digitale wedstrijdformulier te gebruiken. Mocht de tablet of de Wifi onverhoopt niet werken, maak dan gebruik van een papieren wedstrijdformulier maar let daarbij wel op dat het formulier volledig moet worden ingevuld (dus ook de teamopstelling met startnummers en/of bondsnummers van beide teams) en dat een afbeelding van het formulier direct na de wedstrijd moet worden doorgestuurd via mobiele telefoon naar een van leden van de waterpolocommissie.
  • Zorg dat alle scheidsrechters goed worden ontvangen en drinken aangeboden krijgen.
  • Bij wedstrijden van f, e en d-teams wordt gespeeld zonder 30/20 seconden-regeling, bij deze wedstrijden zijn dus geen 3, maar slechts 2 juryleden nodig.
  • Iedereen die beschikt over een W-tje moet per seizoen minimaal op 2 verschillende avonden achter de jurytafel hebben gezeten. Doe je dit niet, dan vervalt je W-tje en moet je opnieuw examen doen!

Startpagina >> Waterpolo >>

Share