Zwembad_Header_Small

Elementair zwemmen is de afdeling waar je je zwemdiploma’s A, B en C kunt halen.

Wij bieden het enige echte zwem-ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

Zwemdiploma Banner

ZV De Zaan heeft echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en wordt elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid.

Zo weet u als ouder/verzorger zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en -veiligheid.

Onze lesgevers geven allen vrijwillig zwemles. Zij hebben daarvoor in hun vrije tijd diverse opleidingen gevolgd, waardoor ze de bevoegdheid hebben om zwemles te geven.


Dit geeft u als ouder/verzorger de volgende zekerheden:

Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring omtrent gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.

Uw kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Plezier in het zwemmen staat bij ons voorop. Per kind wordt gekeken wat hij/zij kan en of hij/zij versneld het programma kan doorlopen.


U kunt bij ons op dinsdag of op vrijdag leszwemmen voor het zwem-ABC

Dinsdag van 18:00 tot 18:55 uur
Vrijdag van 18:00 tot 18:55 uur

de Slag 2 in Zaandam
Zaangolf in Koog aan de Zaan


Kledingvoorschriften Afzwemmen

Iedere eerste dinsdag en vrijdag van de maand, zwemmen de kinderen met kleding:
kinderen in bad 1, 2 en 3 zwemmen alleen met een t-shirt;
kinderen in bad 4 zwemmen met een t-shirt en een korte broek.

Badkleding en kleding voor de kinderen in vak A, B en C is zoals hieronder is afgebeeld.


Algemene informatie

De minimum leeftijd waarop kinderen zwemles kunnen krijgen is 5 jaar. Inschrijven is al mogelijk voor kinderen vanaf 4 jaar, maar tot 8 jaar. Zij worden dan op de wachtlijst geplaatst. Mocht het zo zijn dat de wachtlijst erg lang is, dan kan het voorkomen dat uw kind nog even moet wachten. U dient rekening te houden met ongeveer 1 jaar wachttijd.

Na het behalen van een diploma kan uw kind gewoon door gaan voor het volgende diploma. Hiervoor is bij ons geen wachtlijst.

Heeft uw kind zijn of haar B-diploma behaald dan is er ook de mogelijkheid om door te gaan bij ons opleidingsplan Swim Track of ons Minipolo trainingsprogramma.


Contributie en lidmaatschap

De contributie is per jaar van januari tot december. Het lidmaatschap gaat pas in op het moment dat de kinderen van de wachtlijst worden opgeroepen om met de lessen te beginnen.

Voor de contributie en de kosten bij inschrijving verwijzen wij u naar de pagina contributie op onze site.
Op de informatie pagina is verdere informatie en regelgeving over de vereniging is te vinden.


Aanmelden

Inschrijven is mogelijk door het invullen van het Digitaal inschrijfformulier Leszwemmen. Na het insturen van het formulier ontvangt u een bevestiging van de ledenadministratie wanneer uw kind kan gaan starten met de zwemlessen of op de wachtlijst staat.

Voor meer informatie over het elementair zwemmen of over de wachtlijst, kunt u bellen: 075-6352224.

Startpagina >>

Share