Zwembad_Header_Small

Waterpolo… de ultieme teamsport

Waterpolo is een teamsport in het water, waarbij het de bedoeling is om met behulp van een combinatie van zwem- en baltechniek, tactiek en uithoudingsvermogen vaker te scoren dan de tegenpartij. Een team bestaat uit 6 veldspelers en een keeper, het veld beslaat het hele zwembad (alleen de jongste jeugd speelt met minder spelers op een kleiner veld). Een wedstrijd is verdeeld over vier periodes, die afhankelijk van de leeftijd en het niveau 3 tot 8 minuten zuivere speeltijd duren.

Zodra kinderen beschikken over het zwemdiploma A en B, kunnen zij gaan deelnemen aan het minipolo. Spelenderwijs leren de kinderen hier de eerste (bal)technieken en de spelregels. Zodra ze daar aan toe zijn, stromen zij door naar een van de wedstrijdteams en gaan ze competitie spelen.

De afdeling waterpolo van onze vereniging is een van de grootste van Nederland. Met maar liefst 15 seniorenteams, 13 jeugdteams en een grote groep minipupillen, kan ZV De Zaan haar leden op zowel regionaal- als bondsniveau waterpolo aanbieden en zich daarbij professioneel onderscheiden met prestatiesport.

Wij beschikt over een groot aantal gediplomeerde trainers die zelf ook vaak op het hoogste niveau waterpolo hebben gespeeld.

Eredivisie

Zowel onze dames, heren als jeugd komen uit in de Eredivisie en strijden om de landstitel. Veel van onze jeugdspelers zijn actief binnen het regionale talenten centrum en meerdere spelers zijn geselecteerd voor de (Jong) Oranje selecties.

Wil je meer informatie over waterpolo bij ZV De Zaan, neem dan contact met ons op.

Startpagina >>

Share