Afgelopen seizoen deden 3 zwemmers namens zv de Zaan mee aan de Jaargang finale in Leiden, het NK voor minioren. Ze mochten in totaal 5x starten en we wonnen 1   bronzen medaille. Dit seizoen mochten 11 zwemmers namens zv de Zaan aan deze landelijke finale meedoen.  In totaal kwamen ze 28x aan de start. Het eindresultaat was   1 zilveren medaille en 5 nieuwe clubrecords.

Het team van zaterdag 9 maart met Ousayd, Maurits, Ayse, Giovanni, Mara en Mylene.
Het team van zondag 10 maart met Ties, Ayse, Sven, Farhan, Jesse, Mara, Mylene, Giovanni en Harun. Maurits ontbreekt op deze foto.

De prestaties van de 11 zwemmers waren dit weekend bijzonder goed. De PR’s vlogen in het rond. In totaal werden 5! clubrecords gezwommen: Giovanni  verbeterde het clubrecord op de 100mtr rugslag tot 1.14,09 een tijd waarmee hij 2e van Nederland werd. (door een ongelukkige finish waarbij hij net niet goed uitkwam, ging het goud nipt aan zijn neus voorbij). Daarnaast verbeterde hij het clubrecord op de 100mtr wisselslag met bijna 2 seconden tot 1.20,00 en het record op de 50mtr vrijeslag tot 0.31,28. Mara  verbeterde het clubrecord op de 50mtr vrijeslag, dat al lange tijd op naam van Esmee Vermeulen stond, met bijna een halve seconde tot 0.31,42. Maurits wist bij de jongens 2009 als 6e te eindigen op de 100mtr rugslag, terwijl hij zelf nog van 2010 is. Dat deed hij met een mooi nieuw clubrecord van 1.29,56.

Natuurlijk ging er ook wel eens iets mis: van de zenuwen niet meer kunnen zwemmen, een zwembril die half afgaat na de start, een pijnlijke schouder, vermoeidheid, teleurstelling en tranen.

Voor bijna iedereen gold dat er één of meerdere PR’s werden gezwommen. Daarbij wisten onze zwemmers veel bij de snelste 10 van Nederland te eindigen. Zo werden we bijvoorbeeld 4x vierde. Wat wellicht net zo belangrijk was, is dat de sfeer onderling goed was. De zwemmers hebben voor elkaar de longen uit het lijf geschreeuwd. De ouders en overige familieleden en vrienden trouwens ook.

We kunnen met veel plezier en trots terugkijken op deze wedstrijd. Ons doel is om deze fantastische prestaties te evenaren tijdens de Nationale Clubmeet finale van 7 april in Den Haag.

Share