Zondag 14 juni 2015 zijn onze jongens onder de 15, onder leiding van Douwe Bijlard en Bas Hokke, Nederlands Kampioen geworden!

Op zaterdag werden de poulewedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd van De Zaan was tegen MNC Dordrecht en werd met maar liefst 18-4 gewonnen. De andere wedstrijd werd gespeeld tegen Polar Bears en gaf wat meer spanning, maar werd aan het eind toch duidelijk door De Zaan gewonnen met 12-8. Door deze uitslagen werd De Zaan 1ste in de poule en moest er in de kruisfinale gespeeld worden tegen UZSC, de nummer 2 uit de andere poule.

De kruisfinales werden op zondagochtend gespeeld. Als eerste de wedstrijd van De Zaan tegen UZSC. Met een 12-6 overwinning wisten onze jongens
een plek in de finale veilig te stellen. De andere kruisfinale ging tussen Het Ravijn en MNC Dordrecht en werd gewonnen door Het Ravijn.

Aan het eind van de middag stonden de finales op het programma. Tussendoor werd er in het clubhuis voor de bezoekende verenigingen een pastamaaltijd verzorgd.Voor de finale om 18.30 uur waren veel De Zaan supporters naar het zwembad gekomen. Onder de aanmoedigingen van deze supporters namen onze jongens een 3-1 voorsprong. Maar Het Ravijn wist zich terug te vechten en bracht de stand zelfs naar 3-4. In het laatste partje hebben onze jongens zich echter volledig hersteld en wisten uiteindelijk met een stand van 4-6 het Nederlands Kampioenschap binnen te halen!

Share