Afgelopen zondag werd in de Slag de 1e ronde van de Regio Clubmeet voor Regio Midwest gezwommen. Zv de Zaan nam daar met 20 zwemmers aan deel als onderdeel van Team Noord-Holland waarin zij samen met 13 zwemmers van KZC uit Beverwijk in uitkomt.

Groepsfoto Team Noord-Holland 1 en 2

Na het inzwemmen kwamen de teams 1 voor 1 het zwembad binnen marcheren in hun zelf gemaakte creaties met als thema “Black and white”. De zwemmers van team Noord-Holland hadden in overleg gekozen voor skeletten, waar een deel van de zwemmers nog flink voor had geknutseld. Dit resulteerde in een 2e plaats voor de ploegpresentatie.

Het opmarcheren van Team Noord-Holland.

Vooraf werd er rekening gehouden met een goede uitslag voor het team, omdat er, net als afgelopen seizoen toen zv de Zaan als 2e eindigde in de landelijke finale, een aantal zeer snelle minioren in het team meededen.

In de week voor de wedstrijd was weer goed geoefend op de techniek, de start en het keerpunt, om er zeker van te zijn dat we geen dure diskwalificaties zouden krijgen. Dat dit niet voor niks was bleek uit het feit dat wij maar 2 fouten maakten in een wedstrijd waar het regende van de diskwalificaties. Na de laatste estafette was wel duidelijk dat ons team had gewonnen. De 1e beker was binnen! Pas maandagavond bleek dat ons puntenaantal het laagste was van alle teams in Nederland en dat we met 28 seconden voorsprong aan kop gaan van het landelijke klassement!

In februari volgt deel 2 van de Regio Clubmeet finale, waarna we ons, wanneer we geen gekke fouten maken, plaatsen voor de landelijke finale in Den Haag.