Na een zinderende finaleronde over drie wedstrijden tegen Polar Bears hebben de dames van ZV De Zaan de landstitel veroverd!

Topcoach Mick van den Bree is het hele seizoen al goed op dreef met de dames van ZV De Zaan, eerst met het winnen van de KNZB-beker, daarna met een fantastische derde plaats in de LEN Euro Cup en nu dus met het winnen van het landskampioenschap (de dubbel).

ZV De Zaan en Polar Bears waren aan elkaar gewaagd. Aan het verloop van de score was te zien dat de dames van ZV De Zaan wel iets sterker waren dan de dames van Polar Bears, maar de tegenstander vocht zich telkens terug in de wedstrijd.

Polar Bears, dat als eerste in de reguliere competitie geëindigd was, had het thuisvoordeel en dus werd de eerste wedstrijd in Ede gespeeld. De score verliep telkens licht in het voordeel van dames van ZV De Zaan, maar in de vierde periode kwamen de dames van Polar Bears toch langszij (10-10) en dus moesten er na de wedstrijd strafworpen worden genomen. Uiteindelijk verloor ZV De Zaan deze eerste wedstrijd ongelukkig met 15-14.

De tweede wedstrijd werd gespeeld in Zaandam. En weer verliep de score telkens licht in het voordeel van de dames van ZV De Zaan. Ook nu wisten de dames van Polar Bears op karakter weer langszij te komen (12-12). Weer moesten na deze wedstrijd strafworpen genomen worden. Deze keer lag het geluk aan de zijde van de dames van ZV De Zaan en wonnen zij deze tweede wedstrijd met 16-14.

Een derde en beslissende wedstrijd was dus noodzakelijk om de landstitel te veroveren. Het was alles of niets voor beide teams. Het werd een geweldig mooie wedstrijd, waarin de dames van ZV De Zaan hun topniveau haalden zoals  eerder zichtbaar was tijdens de Europacup wedstrijden. Met prachtig spel, vol energie en snelheid, werd direct afstand genomen van Polar Bears. De dames van Polar Bears waren overdonderd, maar vochten zich letterlijk en figuurlijk terug in de wedstrijd met één doelpunt achter in de derde periode. In de vierde en allesbeslissende periode bleven de dames van ZV De Zaan goed georganiseerd spelen zoals coach Mick van den Bree had aangegeven. Daarmee werd het verschil gemaakt en dat resulteerde in de overgave van de dames van Polar Bears, die 20 seconden voor tijd de handdoek in de ring gooiden door de wedstrijd uit te laten spelen door ZV De Zaan. ZV De Zaan won deze derde wedstrijd overtuigend met 9-12.

Bij deze drie wedstrijden waren de supporters van ZV De Zaan in groten getale aanwezig en dat zorgde samen met de supporters van Polar Bears voor volgepakte tribunes. De supporters lieten zich goed horen, veelal begeleid door tromgeroffel, om hun ploegen aan te moedigen. Zo ontstond rondom de wedstrijden een geweldige sfeer die finalewaardig was.

Share