Topcoach Andreas Miralis had de mannen van ZV De Zaan goed voorbereid op de finalewedstrijden om het landskampioenschap. Na jarenlange trainingsarbeid groeide het herenteam uit tot een geduchte tegenstander in de Nederlandse waterpolocompetitie.

Topfit begonnen de mannen aan hun eerste wedstrijd in zwembad De Slag tegen de regerend landskampioen GZC Donk. Donk scoorde het openingsdoelpunt binnen de eerste minuut van de wedstrijd. Het thuispubliek hield gelijk even de adem in, maar de mannen van ZV De Zaan bleven kalm en gedisciplineerd spelen. De doelpuntenmachine kwam op gang en de eerste periode werd met 5-1 afgesloten in het voordeel van ZV De Zaan. Uiteindelijk bleek ZV De Zaan de bovenliggende partij te zijn en werd Donk met 13-9 verslagen.

Een goede uitgangspositie om de tweede finalewedstrijd in het Groenhovenbad in Gouda te gaan spelen. GZC Donk opende deze wedstrijd weer met een doelpunt, maar de mannen van ZV De Zaan namen gelijk het initiatief om deze achterstand om te zetten in een voorsprong, die niet meer uit handen gegeven werd. Deze tweede wedstrijd werd uiteindelijk weer gewonnen met 15-4 in het voordeel van ZV De Zaan.

De uitslagen van beide wedstrijden laten zien dat de mannen van ZV De Zaan een uiterst sterk en dynamisch collectief vormen, waarbij praktisch alle spelers gescoord hebben. Tot de laatste minuut streden de Amigo’s met succes om de eer. De landstitel is binnen!

Niet eerder in de geschiedenis van ZV De Zaan en haar voorgangers waren de heren zo succesvol met het binnenhalen van de landstitel. Het publiek, dat in groten getale aanwezig was bij beide wedstrijden, genoot van deze prestatie en na afloop van de tweede wedstrijd werden de helden van ZV De Zaan warm onthaald en hartelijk toegejuicht.

ZV De Zaan heeft met het behalen van dit landskampioenschap een belangrijke waarde toegevoegd aan de geluksbeleving van vele Zaankanters. Het vaandel van de triomf wappert boven onze stad. Zaanstad is goed op weg om de waterpolo hoofdstad van Nederland te zijn!

Share