De zwemploeg van zv de Zaan voor aanvang van de wedstrijd.

Afgelopen zondag werd in de Slag de laatste competitie ronde gezwommen van de Nationale Zwemcompetitie. Voor zv de Zaan een belangrijke wedstrijd, omdat ze voor aanvang van de wedstrijd 1e stond in de B2 klasse en bij een goede prestatie zou promoveren naar de A klasse.

Omdat de voorsprong op de concurrentie 104 punten bedroeg, werd voorzichtig al rekening gehouden met de promotie. Ouders, zwemmers en trainers hadden taart gebakken, om een en ander na afloop te kunnen vieren. Ook het Noord Hollands dagblad bleek op de hoogte van de naderende promotie en deed verslag van de wedstrijd, inclusief foto. Er mocht nu dus niks meer fout gaan!

Een kleine greep uit het aanbod aan taart, cake en koek van “Heel zv de Zaan bakt”.

Gelukkig deden de zwemmers wat van ze werd verwacht. Veel persoonlijke records sneuvelden, er werd een clubrecord gezwommen door Giovanni op de 50mtr vlinderslag en een bijna clubrecord op de 200mtr vrijeslag door Daan. De sfeer was goed en dat werkte aanstekelijk op de resultaten. Dat was zichtbaar bij de afsluitende  8 x 50mtr bc estafette, waarbij team 1 en 2 tot halverwege de race nek aan nek met elkaar aan het strijden waren! Er werden hele mooie tijden geklokt waarbij de zwemmers, aangemoedigd door het aanwezige publiek en clubgenoten, vaak ruim onder hun eigen tijd zwommen

Onze einduitslag van de 4e ronde was uiteindelijk het beste van alle B klassen. Het resultaat daarvan was dat we de voorsprong in de eindklassering hadden uitgebouwd van 104 naar bijna 254 punten! De promotie naar de A klasse was een feit! Alle zwemmers, mee helpende oud zwemmers en/of waterpoloërs, ouders, trainers en overige fans gefeliciteerd met dit resultaat en bedankt voor alle inzet gedurende het competitie seizoen. Zonder jullie was het niet gelukt!

Share