Na Johan Aantjes, tweede toptrainer om ambities te verwezenlijken

Binnen een week is ZV De Zaan erin geslaagd om zowel voor de dames- als voor de herenselectie een trainer met internationale ervaring aan te trekken. Daarmee wordt invulling gegeven aan de ambitie om naast de jeugd, ook bij de senioren structureel tot de top van Nederland te gaan behoren.

Arjan Vos, 38 jaar, heeft als trainer een ruime ervaring. Vanaf 2010 was hij ruim 4 jaar bondscoach bij de Jong Oranje dames. Daarna werd Vos door de Australische bond gevraagd om daar leiding te geven aan het programma voor de nationale selecties in Brisbane. Daarnaast was hij coach van de nationale selecties onder de 20 en onder de 16 en was hij onderdeel van het team dat in 2015 de Universiade in Zuid-Korea won. Australië, een topland wat betreft sport, en zeker ook in het waterpolo, bood hem de mogelijkheid om bij te tekenen voor nog eens 4 jaar, maar Vos verkoos een terugkeer naar Nederland. Dit mede om deel te kunnen nemen aan het ambitieuze Sport Leadership Program van Nyenrode. Eerder had Vos als Talentcoach al het Mastercoach traject van het NOC*NSF gevolgd.

Het dameswaterpolo van ZV De Zaan behoort met de jeugd al jaren tot de top van Nederland. Momenteel staan de meisjes onder de 17 bovenaan in de nationale competitie en de meisjes onder de 15 haalden afgelopen jaar het nationale kampioenschap. Afgelopen winter speelden 4 leden in het WJK-team onder de 18 jaar dat plaats vond in Nieuw-Zeeland. De senioren spelen de laatste jaren net onder de nationale top 4. Met het aanstellen van Vos wordt, wellicht mede door het aantrekken van enkele nieuwe speelsters, een stap gezet naar een structurele plaats bij de top 4 van Nederland. Daarbij wordt ook de ambitie uitgesproken om, net als in het verleden, weer toegang te krijgen tot de Europacup-competitie.

ZV De Zaan is zeer verheugd met de komst van zowel Arjan Vos als Johan Aantjes en heeft veel vertrouwen in een goede samenwerking. Met de komst van beide trainers zal ook binnen de club gezocht worden naar een uitbreiding van het programma en een verzwaring van de begeleiding. De verdere internationale professionalisering van de sport heeft gevolgen voor het niveau en de spelstijl en met het aantrekken van deze trainers wordt hierbij aansluiting gezocht. Bij ZV De Zaan is een keur aan oud-internationals, oud-hoofdklassespelers en gediplomeerde trainers actief in het begeleidingsteam en als jeugdtrainers. Zij kunnen beide trainers ondersteunen waar nodig.

Arjan Vos volgt Anton Heiden op die het afgelopen jaar aan het roer van de damesselectie heeft gestaan.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + 18 =