Met ingang van dit seizoen is de W-official cursus vervangen door de Basiscursus. De KNZB heeft deze cursus verplicht gesteld voor alle waterpololeden van 16 jaar en ouder.

Voor dit seizoen betekent dit dat alle waterpololeden die gedurende het seizoen 2019-2020 16 jaar worden, verplicht zijn om deze cursus te volgen. Daarnaast zijn uiteraard ouders en leden ouder dan 16 jaar die nog geen W-official zijn, ook uitgenodigd om deel te nemen aan deze cursus.

De Basiscursus bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktijk gedeelte. De eerste stap is het theoretische gedeelte via E-learning. Als dit deel met goed gevolg is afgelegd volgt het praktijkdeel bestaande uit een oefendeel en een praktijkdeel. Tijdens door De Zaan georganiseerde oefenwedstrijden onder leiding van onze scheidsrechters, dienen alle deelnemers te laten zien dat zij achter de jurytafel kunnen fungeren en als spelleider een F of E wedstrijd kunnen begeleiden.

De cursus is gratis, tenzij deelnemers de cursus niet afronden, niet slagen of niet daadwerkelijk als W-official of spelleider gaan fungeren, dan zal er alsnog € 50,00 in rekening worden gebracht door de KNZB.

Aanmelden voor deze cursus kan door een mailtje te sturen naar wpczvdezaan@gmail.com. Iedereen van 16 jaar of ouder kan zich aanmelden. Waterpololeden die dit seizoen 16 jaar worden zijn verplicht zich aan te melden voor deze cursus.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × een =