Afgelopen weekend speelden onze waterpolo selectieteams Dames 1 en Heren 1 de finales van de Nederlandse bekercompetitie, die gespeeld werden in het Hofbad in Den Haag. Na eerdere successen in de jaren negentig lukte het ZV De Zaan nu opnieuw om met maar liefst twee topteams tot deze landelijke bekerfinales door te dringen. Beide teams werden dan ook massaal ondersteund door de Zaanse supporters, die met 125 mannen, vrouwen en kinderen op deze finalewedstrijden waren afgekomen. De sfeer rondom deze wedstrijden zat er goed in!

De spelers van Dames 1 hebben er hard naar toe gewerkt en begonnen met goed vertrouwen aan hun bekerfinale. Ze gingen goed van start en in de eerste twee perioden werd goed partij gegeven, maar in het verdere verloop van de wedstrijd werden te veel kansen gemist en zakte het tempo terug waardoor Polar Bears toch wist te winnen met 9-6. Heel jammer, maar wel een hele goede ervaring opgedaan in het spelen van dit soort topwedstrijden.

De spelers van Heren 1 gingen met goede moed en vol overtuiging van start in hun bekerfinale. Het voortouw werd genomen door onze machtige routiniers, die de eerste doelpunten voor hun rekening namen en de tegenaanvallen goed wisten af te stoppen. Gevolgd door onze talentvolle spelers, die zich van hun beste kant lieten zien en moeiteloos konden meespelen in het kielzog van de routiniers. Geweldig om te zien dat deze jongens hun mannetje stonden tegen de fysiek sterke tegenspelers. Er werd al vroeg in de wedstrijd een comfortabele voorsprong opgebouwd, die in het verdere verloop niet meer werd afgestaan.

Heren 1 won de bekerfinale uiteindelijk met 10-7 en mag zich daarmee Bekerkampioen van Nederland noemen!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 1 =