Zaterdag 2 en zondag 3 juni jl. werd in zwembad De Slag in Zaandam het NK Waterpolo D-jeugd georganiseerd. Vanuit de verschillende regio’s streden de 6 sterkste teams om de titel Nederlands Kampioen!

Het team van ZV De Zaan maakte tijdens de poulewedstrijden al duidelijk dat ze vast en zeker van plan waren om, net als vorig jaar, de beker wederom in Zaandam te houden!

De poulewedstrijd tegen ZVL-1886 werd gewonnen met 13-0 en de wedstrijd tegen Schuurman BZC werd zelfs met 21-0 gewonnen! Op zondag werd allereerst de halve finale gespeeld tegen ZPB H&L Productions. Ook tijdens deze wedstrijd was het team van ZV De Zaan goed op dreef, uiteindelijk stond er een uitslag van 26-5 op het scorebord. Met dit resultaat plaatste De Zaan zich overtuigend voor de finale.

Tegenstander in de finale was ZVL-1886, die in de halve finale met 10-2 wonnen van ZPC De Hof. Ondanks het mooie weer, liep het zwembad tegen 18.00 uur weer vol met supporters om de jongens en meisjes van De Zaan en ZVL aan te moedigen. Vanaf de start van de wedstrijd was duidelijk dat ZVL-1886 zich niet zomaar gewonnen gaf, maar ook nu wist De Zaan toch weer uit te lopen en de stand tot uiteindelijk 16-6 te brengen! Met deze winst werd door De Zaan, net als vorig jaar, wederom de titel Nederlands Kampioen binnengehaald!

Team en coaches, van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!