Door alle ZV De Zaan spelers uitkomende voor de Oranje teams, is de afgelopen weken hard doorgetraind, hetgeen waarschijnlijk nog eens extra werd gestimuleerd door het succes van de Oranje dames door het winnen van het EK in Barcelona!  In dit team maakte oud De Zaan spelers Kitty Lynn Joustra en Bente Rogge een succesvol debuut, hetgeen zeker inspiratie zal geven aan al onze jeugdige talenten die momenteel ook hard werken om uiteindelijk een plek te veroveren in Oranje en ook ooit hopen te schitteren op zo’n evenement.

Meerdere van onze jeugdspelers zijn inmiddels al goed op weg…

Tim Ketelaars is met Jong Oranje o15 naar Darko Cukic Memorial in Servië. Phil Brantjes is geselecteerd voor het vierlandentoernooi “Rostom and Zurab Chachavsa Memorial Cup” in Georgië. Dit toernooi is de laatste voorbereiding voor Jong Oranje o19 ter voorbereiding op het EJK eind augustus in Minsk, Wit-Rusland.

De Oranje meisjes o19 doen weer mee aan de Pythia Cup in het Griekse Itea ter voorbereiding op het WJK (o18) eind augustus in Belgrado en het EJK (o19) van 9 tot 16 september op Madeira. Geselecteerd zijn De Zaan speelsters Maxine Schaap, Lieke Rogge, Yara Galjé en Anouk Bergsma.

De Zaan feliciteert Kitty Lynn en Bente met het behaalde Europese Kampioenschap en wenst Tim, Phil, Maxine, Lieke, Yara en Anouk de komende weken veel succes en natuurlijk vooral ook heel veel spelplezier!

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × drie =