Vorig seizoen heeft ZV de Zaan duidelijk gemaakt zich te willen mengen in de top van het Nederlandse waterpolo. Met een jeugd die al jarenlang tot de beste van Nederland behoort kon het niet anders zijn die lijn door te trekken naar de eerste teams. De aanstelling van twee toptrainers was daarin een belangrijke stap, welke zich direct in het eerste seizoen heeft bewezen. De heren werden met minimaal puntverlies kampioen in de eerste klasse waarmee de promotie naar de Eredivisie een feit is.

De dames maakten een goede groei door en hebben bewezen in de top mee te kunnen draaien. De goede resultaten gaven in ieder geval voor zowel de club als de beide trainers, Johan Aantjes voor de heren en Arjan Vos voor de dames, ruim voldoende aanleiding om het komende seizoen met elkaar verder te gaan. Daarbij krijgen zowel de dames als heren aankomend seizoen versterking.

Jesper Aantjes
De heren hebben een ervaren kracht aangetrokken in de persoon van Jesper Aantjes (25). Jesper is de zoon van trainer Johan Aantjes en speelde de afgelopen vier seizoenen bij UZSC en werd daarmee drie keer landskampioen. Daarvoor speelde hij onder meer in Frankrijk bij Douai, speelde twee jaar bij de Nederlandse A-selectie en doorliep zijn gehele jeugd de Jong Oranje selecties. Johan Aantjes: ”Jesper brengt een noodzakelijk deel aan ervaring mee. We hebben veel talent in de selectie maar zij hebben wel nog een stap te maken in de Eredivisie en daar kan hij een goede rol spelen.”

Doelstelling is een plaats bij de top acht om daarmee ook play-offs af te dwingen.

Anouk Bergsma
Bij de dames komt de 19-jarige Anouk Bergsma over van GZC Donk uit Gouda. Anouk knokte zich afgelopen maanden terug van een blessure en ze bereidt zich op dit moment met Jong Oranje voor op het EJK, dat in september plaatsvindt. Arjan Vos: “Het mooiste vind ik dat Anouk een bewuste keuze maakt om te groeien als sporter. Ik ken haar vanuit mijn tijd bij Jong Oranje als een intelligente en zelfbewuste waterpoloster.”

De Australische krachten Tiana Andersen en keepster Tyler Baillie vertrekken om hun studie af te maken in Australië. Anne Heinis zal terugkeren onder de lat. Ellodie Ruffin, blijft voor de Zaan uitkomen, nadat zij nog enkele onderdelen voor haar studie heeft kunnen doen in Brisbane.

Doelstelling van het team voor komend seizoen is om vooral met eigen jeugd verder te groeien om op termijn structureel voor de top vier te gaan van de Nederlandse competitie. Vos: ”We hebben een enthousiast jong team en er is goede jeugd in opkomst.” De BM (onder 17) en C (onder 15 jaar) jeugd van de Zaan werden onlangs respectievelijk tweede en derde van Nederland.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 4 =