15 mei 2020

Beste sporters en ouders van sporters van ZV De Zaan,

Het is alweer 10 weken geleden dat de regering en het RIVM de “intelligente lockdown” hebben ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus in onze samenleving terug te dringen en de druk op onze zorginstellingen te beheersen. Die maatregelen hadden en hebben nog steeds een grote impact op onze samenleving, dat heeft iedereen wel gemerkt.

De ontwikkelingen rondom de versoepeling van de maatregelen volgen elkaar in razend tempo op. Het bestuur heeft zich in de afgelopen weken ingespannen om vanaf 6 mei voor een aantal groepen sporters landtrainingen op het buitenterrein van De Slag mogelijk te maken en in overleg met het Sportbedrijf te organiseren, uiteraard binnen de richtlijnen van het Protocool Verantwoord Sporten in Zaanstad en de algemene richtlijnen van het RIVM.

De volgende stap in de versoepeling van de maatregelen is het beperkt openstellen van de zwemaccommodaties. In deze fase gaat het om een geleidelijke opstart, waarbij het Protocol Verantwoord Zwemmen van de samenwerkende partijen in de zwembranche toegepast moet worden. Door de regels van dit protocol, het stappenplan en de specifieke maatregelen per locatie van het Sportbedrijf en de algemene richtlijnen van het RIVM te volgen heef het bestuur zich ingespannen om, in samenwerking met het Sportbedrijf, onze zwemtrainingen in de zwembaden De Slag en de Zaangolf, weer mogelijk te maken.

Wij zijn verheugd dat wij nu kunnen aankondigen dat onze leden vanaf aanstaande maandag 18 mei weer kunnen trainen in de genoemde zwembaden. Omdat het in deze fase om een geleidelijke openstelling van de zwemaccommodaties gaat, hebben al onze commissies een tijdelijk trainingsrooster opgesteld, rekening houdend met het maximaal toegelaten aantal sporters per accommodatie.

De sporters dienen voor hun vertrek naar het zwembad, thuis gebruik te maken van het toilet en de handen te wassen volgens de richtlijnen van het RIVM. In de zwembaden zullen een beperkt aantal toiletten open blijven voor noodgevallen. Die zullen dan door het personeel van het Sportbedrijf gedesinfecteerd worden. De douches blijven gesloten en kunnen niet gebruikt worden. De sporters moeten dus thuis douchen.

Tijdens het betreden van de zwembaden (niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training), gelden voor iedereen de volgende regels per locatie:

  • De sporters moeten bij vertrek naar het zwembad hun zwemkleding al aangetrokken hebben onder hun bovenkleding;
  • De sporters nemen een sporttas mee om hun bovenkleding in op te bergen en nemen die sporttas mee naar de zwemzaal;
  • In De Slag 1 geldt dat alle zwemmers via de kleedruimte voor heren naar binnen gaan om zich in de wisselcabines om te kleden en vervolgens door te lopen naar de zwemzaal. Na afloop van de training lopen alle zwemmers via de buitenste gang achter de douches weer terug naar de wisselcabines om zich om te kleden, om vervolgens via de kleedruimte voor de dames weer naar buiten te gaan.
  • In De Slag 2 geldt dat alle zwemmers direct naar de tribunes lopen om zich daar om te kleden en vervolgens de zwemzaal in te lopen. Na afloop van de training lopen alle zwemmers direct naar de kleedkamers om zich om te kleden, om vervolgens via de zij-uitgang weer naar buiten te gaan.
  • In de Zaangolf geldt dat alle zwemmers via de schuifdeur naar de tribune lopen om zich daar om te kleden en vervolgens de zwemzaal in te lopen. Na afloop van de training lopen de zwemmers naar de wisselcabines om zich om te kleden en lopen via de nooduitgang naar buiten.

Zo blijven de looproutes gescheiden van elkaar, zoals het protocol voorschrijft. De looproutes zijn in alle zwembaden duidelijk aangegeven, zodat ze gemakkelijk opgevolgd kunnen worden.

De ouders van de kinderen betreden het zwembad niet en blijven buiten. Alleen voor leszwemmers (ABC) geldt dat één ouder het kind mag begeleiden. Zij lopen bij binnenkomst direct door naar het terras van De Slag 1 en de leszwemmers kleden zich daar om. De ouders van de leszwemmers blijven op het terras op de daartoe aangewezen plaatsen. Na afloop van de les kleden de leszwemmers zich om en lopen met hun ouders via de dames kleedruimte naar buiten. De ouders houden de 1,5 meter afstandsregel in acht.

Alle sporters zullen in de komende dagen door onze commissie nader geïnformeerd worden over het specifieke trainingsrooster van elke sportdiscipline.

Namens het bestuur van ZV De Zaan,

René van Zijl

Voorzitter

Samenvatting Protocol Verantwoord Zwemmen

Stappenplan Sportbedrijf Zaanstad

Share

1 reactie

  1. Goed bezig dames en heren, bedankt! Wij kijken ernaar uit om weer te kunnen (water-)trainen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 2 =