In het goed gevulde zwembad in Heerenveen, zijn zaterdag 31 maart de finales van de ManMeer!-Cup 2018 gespeeld. Voor De Zaan een bijzondere dag omdat zij in alle finales vertegenwoordigd waren. De eerste wedstrijd was die van De Zaan heren 2 tegen De Zijl heren 2. Deze wedstrijd werd na een zeer spannend laatste partje, met 7-9 gewonnen door De Zaan. De tweede finale ging tussen de dames 2 van De Zaan en dames 1 van Het Y. In de 2e periode kwamen de dames van De Zaan op een riante voorsprong van 2-8, maar in het 3e en 4e partje wist Het Y zich te herpakken en kwam nog gevaarlijk dichtbij. Maar het waren de dames van De Zaan die gecontroleerd de wedstrijd uitspeelde en met 8-10 de uiteindelijke winnaar werden.

De laatste finale ging tussen de heren 1 van De Zaan en de heren 1 van PSV. Na het behalen van het kampioenschap een week eerder waren de heren van De Zaan deze zaterdag gebrand op het winnen van de “dubbel”. In een spannende finale waarbij het begin 4e part nog 9-9 stond, waren het toch de heren van De Zaan die uiteindelijke het verschil maakte en met 14-9 de winst wisten binnen te halen. Hierdoor vertrok het De Zaan legioen met maar liefst 3 beker weer terug naar de Zaanstreek!

Nog  niet eerder in de geschiedenis van de ManMeer!-Cup is het voorgekomen dat alle finales worden gewonnen door 1 vereniging. Een prachtige prestatie en weer een mooie bladzijde toegevoegd aan de geschiedenis van ZV De Zaan!

Spelers, coaches en begeleiding, van harte gefeliciteerd met deze top prestatie!

Alle foto’s zijn te bekijken/ downloaden via de volgende link:
Google Drive

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − 3 =