Update 14 december 2020

Het kabinet heeft de coronamaatregelen weer aangescherpt om het groeiende aantal corona besmettingen terug te dringen. Deze lockdown heeft ook gevolgen voor de zwemsport, alle zwembaden moeten weer sluiten. Hierdoor komen alle trainingen (ook die van de dames- en herenselectie) met ingang van 15 december te vervallen tot en met vooralsnog 17 januari 2021.

Alhoewel er onlangs door het kabinet was aangegeven dat de topsport weer zou gaan starten, is dit voor het waterpolo nu onduidelijk omdat de zwembaden moeten sluiten. De KNZB hoopt hier snel meer duidelijkheid over te kunnen geven. Meer info volgt zodra bekend. Vooralsnog vervallen alle trainingen.

Update 19 november 2020

Vanaf 19 november a.s. mogen de zwembaden weer open en mag er weer getraind worden volgens de regels zoals hieronder bij de update van 26 oktober 2020, de zogenaamde ‘gedeeltelijke lockdown’.

Update 4 november 2020

Door de aangescherpte coronamaatregelen, moeten alle zwembaden sluiten. Hierdoor komen alle trainingen vanaf woensdag 4 november om 21:45 uur te vervallen tot en met in ieder geval 18 november a.s.

Let op! Ook het leszwemmen voor kinderen tot en met 12 jaar komt te vervallen tot in ieder geval 18 november a.s. (zie ook de site van de NRZ)

Update 26 oktober 2020

Het kabinet heeft de coronamaatregelen aangescherpt om het groeiende aantal corona besmettingen terug te dringen. De ‘gedeeltelijke lockdown’ heeft ook directe gevolgen voor de zwemsport. Het blijft echter wel mogelijk om de zwemsport te beoefenen, zij het in aangepaste vorm.

Wedstrijden en competities mogen onder de nieuwste coronamaatregelen niet doorgaan. Dit geldt ook voor alle wedstrijden onder de vlag van de KNZB en betekent dat alle wedstrijden van 15 oktober tot en met 8 november a.s. worden afgelast.

Hieronder de maatregelen die vanaf 14 oktober 22:00 uur gelden voor onze sportactiviteiten.

Let op! In het zwembad is het dragen van een niet-medisch mondkapje in alle ruimtes (met uitzondering van de zwemzaal en de kantoren) verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.

 • Maximaal 30 personen in één ruimte
  Een zwembad is aangemerkt als een binnen locatie. Hiervoor geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte (exclusief personeel). Trainers/instructeurs worden als personeel aangemerkt en tellen dus niet mee voor de groepsgrootte. Dit aantal van 30 personen geldt niet voor kinderen t/m 17 jaar, tenzij er ook volwassenen zwemmen (gemengde groepen). Dan geldt het totaal aantal van 30 personen (jeugd inclusief volwassenen).
  Een onderlinge afstand van 1,5 meter moet altijd worden gewaarborgd.
 • Kleedkamers
  De 1,5 meter afstand geldt ook in kleedkamers en deze mogen onder deze voorwaarde openblijven. De douches blijven buiten gebruik (er mag dus niet gedoucht worden).
 • Materiaalgebruik is toegestaan
  Ballen, drijvers, zwemplankjes en andere trainingsmaterialen zijn toegestaan.
 • Teamsporten (waterpolo en synchroonzwemmen)
  Vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsomvang van 4 personen. Deze personen moeten altijd onderling de benodigde afstand bewaren. Deze 4 personen vormen samen een zogeheten ‘bubbel’ en dienen deze bubbel de gehele activiteit (en daarna) niet te doorbreken (dus niet mengen met andere ‘bubbels’ tijdens de trainingen).

Voorbeelden

 • Banenzwemmen (volwassenen) is een individuele uitvoering van de activiteit. Hier geldt het maximum van 30 personen, mits er geen sprake is van onderlinge groepsvorming.
 • Zwemtraining: dit is een individuele activiteit met een mogelijke instructie in groep. De maximale groepsgrootte van maximaal 30 personen is van toepassing indien 1 of meer deelnemers ouder zijn dan 18 jaar (met onderlinge afstand).
 • Waterpolo en synchroonzwemmen: er wordt geen teamsport toegestaan voor volwassenen. Er mag geen instructie worden gegeven aan groepen groter dan 4 personen (met onderlinge afstand en ‘bubbel’) voor zover 1 of meer deelnemers ouder zijn dan 18 jaar (met onderlinge afstand).

Buiten het zwembad moeten de maatregelen van het kabinet altijd gerespecteerd worden. Dat betekent dat er buiten de accommodatie geen groepsvorming van meer dan 4 personen mag plaatsvinden. Let hierop voorafgaand of na de training!

Tevens willen wij benadrukken dat je thuis blijft bij verkoudheid.

Voor de komende periode blijft gelden dat er tijdens onze trainingen geen toeschouwers, ouders of verzorgers, toegestaan zijn op de terrassen en tribune van de accommodaties. En natuurlijk alle overige regels zoals vijf minuten voor aanvang van de training naar binnen, badkleding aan onder de bovenkleding, niet douchen en de aangegeven routes volgen.

Zoals eerder ook al aangegeven, dragen wij als gebruikers van de sportaccommodaties De Slag en de Zaangolf, allen de verantwoordelijkheid om de regels van deze accommodaties strikt op te volgen. Wij gaan er dan ook vanuit dat iedereen zich hieraan houdt om te voorkomen dat we niet meer kunnen trainen en ongewenste sluiting door corona besmettingen te voorkomen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − 3 =