De aankondiging dat de huidige lockdown is verlengd naar 9 februari, betekent voor alle zwemmers en waterpoloërs dat zij nog langer hun geliefde sport niet kunnen uitoefenen.

Laten we hopen dat alle maatregelen een positieve ontwikkeling gaan laten zien en dat in ieder geval de zwembaden weer open kunnen zodat er weer getraind kan worden.

De competitiewedstrijden zijn inmiddels tot 1 maart uitgesteld. Deze wedstrijden zijn in de app op afgelast gezet. Dit geldt voor de gehele competitie (bond en regio, jeugd en senioren) met uitzondering van de Eredivisie dames en heren.

De teams in de Eredivisie van het waterpolo hebben goedkeuring gekregen om onder strikte voorwaarden te trainen en de geplande wedstrijden te spelen. Zij vallen onder de vastgestelde topcompetitie door NOC*NSF.

Alhoewel we nog moeten afwachten wat er gaat gebeuren na 9 februari, is de KNZB wel alvast aan het kijken wat de mogelijkheden zijn om, afhankelijk van de situatie, dit seizoen eventueel door te laten lopen tot eind juni waardoor wedstrijden toch nog gespeel kunnen worden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + een =