ZV De Zaan is haar topsportbeleid druk aan het door ontwikkelen, waarvoor een aantal oud-topspelers en- speelsters bijeen is gebracht. Door kwalitatief goede trainers de jeugd te laten trainen en coachen, wordt er verder gewerkt aan een sterke basis voor topwaterpolo. De Zaan heeft momenteel, ook nationaal gezien, op alle niveaus sterke jeugdteams en dit zal de komende jaren verder zijn vruchten afwerpen.

Met deze visie heeft De Zaan voor het nieuwe seizoen 2016/2017 een aantal wijzigingen in trainers/coaches aangebracht bij zowel de dames- als herenselectie. Bij de dames gaat vanaf augustus Anton Heiden (foto boven) het stokje overnemen van het duo Simon Meijn en Phill Rempt. Heiden, wonende in Zoetermeer, is in het dagelijks leven senior medewerker van het Hofbad in Den Haag. Daarnaast is de ex-international al enkele jaren actief als assistent-trainer (naast Zeno Reuten) van Jong Oranje Jongens o.17 en o.15. Heiden staat bekend om het werken met jeugd en de samensmelting met talentvolle en ervaren speelsters, wat de visie van de club ondersteunt. Volgend seizoen wil De Zaan zich opnieuw scharen bij de top 3 van Nederland en toekomst gericht gaan werken naar het behalen van de landstitel.

Net als bij de dames heeft de jongens/heren-kant van De Zaan veel opkomende talenten. Met het vertrek van Ton Pouw heeft De Zaan er voor gekozen ook bij de herenselectie een belangrijke vervolgstap te maken.

Promotie naar de Eredivisie is het doel voor het komende seizoen. De Zaan heeft het nu nog bij de dames actieve trainersduo Simon Meijn en Phill Rempt gevraagd dit te gaan waarmaken.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien − 6 =