Helaas hebben wij afgelopen donderdag het droevige bericht ontvangen dat onze aller trouwste ZV De Zaan supporter Johan is overleden.

Voor al onze waterpoloers was Johan een bekend gezicht in De Slag in Zaandam. Al zo lang wij ons kunnen herinneren was Johan op zaterdag in het zwembad aanwezig om onze waterpoloteams aan te moedigen. Of het nu ging om de jeugd of de senioren, heren 1 of heren 10, voor Johan was ieder team belangrijk en iedere overwinning een feest!

Meestal was Johan een van de eerste die plaats nam op de tribune en had daarbij zijn vaste ritueel. Tussen de wedstrijden door haalde hij in de kantine cola, een kroketje en snoepjes om uit te delen en er was altijd wel iemand die Johan trakteerde op een raketje!

Werd Johan eerst altijd gebracht en gehaald door de taxi, sinds kort woonde hij zelfs in het mooie nieuwe complex achter het zwembad en was de route naar het zwembad nog makkelijker geworden.

Helaas heeft Johan het afgelopen jaar zijn wekelijkse bezoekjes aan het zwembad moeten missen, dat zal hem zeker verdriet hebben gedaan.

Voor ons zal het vreemd zijn als straks de competitie weer van start gaat en Johan niet op de tribune zit. Zijn enthousiaste aanmoedigingen en betrokkenheid zullen wij zeker gaan missen.

Er was geen trouwere ZV De Zaan fan dan Johan!

Wij wensen zijn familie heel veel sterkte.

Share

4 reacties

 1. Als er straks weer ‘gewoon’ gezwommen kan worden zal het toch niet meer hetzelfde zijn. Johan was er inderdaad altijd. …WAS…
  Moeder en verdere familie: sterkte!

 2. Beste familieleden van Johan,

  Wat ontzettend verdrietig dat Johan is overleden. Ik ben ontzettend trots dat ik hem heb mogen leren kennen en een voorrecht om de afgelopen jaren voor hem te hebben mogen zorgen. Johan was een echte doorzetter en altijd positief gestemd, dat heeft hem ver gebracht. Ik wil ook mijn waardering uitspreken voor zijn moeder, die hem altijd bij heeft gestaan en zo liefdevol voor hem heeft gezorgd. Ik ga Johan missen. Heel veel sterkte met dit verlies.
  Dr. A. van Tellingen, ZMC

 3. Mooie herinnering aan Johan!

  Ook wij, het personeel van de Dagopname van het ZMC ,zullen Johan ( én zijn trouwe moeder), gaan missen.
  Elke maand kwam Johan , gedurende jaren ,een hele dag op de Dagopname ivm medicatie toediening.
  De hele dag bracht hij altijd samen met zijn moeder , al dobbelend door. Zij was altijd trouw aan zijn zij, en zorgde voor afleiding . Ondertussen sprak hij met de verpleging graag over zijn “ kluppie” Ajax, en sleepte de nodige presentjes binnen .
  Geduldig wachtte hij het moment af dat de medicatie toediening klaar was en hij weer fijn naar zijn mooie , fijne appartement kon gaan.

  Johan en zijn moeder verlieten de afdeling, 2 weken geleden nog , in “ rollator – escorte “.

  “Tot de volgende keer, Johan “ , zeiden wij dan vertrouwd tegen elkaar….

  Hélaas , gaat die volgende keer niet meer komen !

  Wij wensen Johan zijn moeder , én verdere familie veel sterkte om zijn gemis een plekje te geven !

  Liefs : van het personeel van de Dagopname, ZMC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + zeventien =