ZV De Zaan spelers Thomas Lucas en Pascal Janssen hebben in Rotterdam hard gestreden voor een Olympisch ticket. Helaas strandde het olympische avontuur in de kwartfinales tegen Montenegro. Hoewel de eerste competitiewedstrijd na het OKT ook alweer gespeeld is, blikken we nog heel even kort met ze terug op het kwalificatietoernooi. 

Kijken jullie met een trots gevoel terug op het OKT, of is de teleurstelling erg groot? 

Thomas: “Ik heb er een beetje een dubbel gevoel aan overgehouden. Je speelt dit toernooi om je te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Al wisten wij van tevoren dat het heel lastig zou worden. Toch is het een teleurstelling. Wel hebben wij een uitstekend toernooi gespeeld. Wij zijn bezig in een proces om aansluiting te vinden bij de wereldtop. Wanneer je dan in een jaar tijd zoveel vooruitgang boekt, geeft dat een goed en trots gevoel.”  

Pascal: ”Eigenlijk is mijn gevoel na het OKT super positief, we hebben sinds lange tijd niet zo goed gespeeld en dat overheerst gelukkig meer dan het teleurstellende gevoel van het niet halen van de Spelen. We hebben met het Nederlands team al vaak gespeeld tegen toplanden dus we weten ondertussen wat je kunt verwachten. We hebben in het laatste jaar vooral geleerd niet meer te nederig te spelen ondanks dat de top landen op papier een beter team hebben.”  

Nu weer aan de bak in de regulier competitie. Eerste pot dus gewonnen. Hoe zien jullie de rest van de competitie voor jullie? Zin in? 

Thomas: “Ten eerste voel ik mij bevoorrecht om onze sport ‘gewoon’ te kunnen blijven beoefenen. Ik heb er ook enorm veel zin in om weer wedstrijden te spelen en te kunnen trainen met de jongens. Ik heb ze gemist. We hebben elkaar een lange tijd niet gezien. 

Pascal vult aan: “Met Heren 1 moeten we daarom vooral duidelijkheid inbrengen in hoe we willen gaan spelen. De jongens hebben beker gespeeld in een hele andere samenstelling dan we de competitie spelen. Dus het is belangrijk dat we de tactieken gaan samenstellen met de internationals.” Thomas hoopt vooral dat de competitie ‘gewoon’ afgemaakt kan worden zonder onderbreken: “Wanneer wij ons kunnen blijven ontwikkelen denk ik dat wij een kampioensteam hebben. Al zijn er een nog een paar goede teams die wij dan moeten verslaan.“ 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 1 =