Tijdens de zinderende finale van de Nationale Arena Clubmeet van afgelopen zondag in het Hofbad in Den Haag, is de jeugdploeg van zv de Zaan 2e van Nederland geworden.

Aan de Nationale Arena Clubmeet finale mogen de sterkste 16 minioren zwemteams van Nederland deelnemen. Zv de Zaan had zich als 2e voor de finale geplaatst, maar de ervaring leert dat dit geen garantie is voor de einduitslag, omdat het finale programma sterk afwijkt van die van de voorronde.

Tijdens de trainingen voorafgaande aan de finale, werden de zwemmers nog eens extra getraind op het starten en de keerpunten. Diskwalificaties konden er immers voor zorgen dat we naast het podium zouden eindigen.

Gelukkig hadden de zwemmers hun zenuwen goed onder controle. Hoewel de wedstrijd in een 50mtr bad werd gezwommen en de inschrijftijden allemaal uit een 25mtr bad kwamen, werden er veel persoonlijke records verbroken. Dit was pieken op het juiste moment!

Halverwege de wedstrijd stond de ploeg van zv de Zaan in de tussenstand 2e, wat de wil om het podium te halen natuurlijk alleen maar versterkte. Onze jongens vlinderslag estafette was symbool voor de vechtlust van alle zwemmers. Hoewel ze als 4e geplaatst was, lagen we meteen na de start al 2e. Na de overname door de 2e zwemmer werd het gat dicht gezwommen en vertrok de 3e zwemmer met een voorsprong op de concurrentie, om die daarna niet meer uit handen te geven.

Alle zwemmers hebben een fantastische prestatie neergezet. Naast de beker die het team kreeg voor de 2e plaats, was er een mooie KNZB medaille voor alle zwemmers en een waarde cheque voor de zwemafdeling van €500 aangeboden door Arena.