ZV de Zaan en Johan Aantjes maken bekend de samenwerking voor het seizoen 2019/2020 te verlengen. Aantjes zal voor het derde jaar op rij de herenselectie onder zijn hoede nemen. Onder zijn leiding wist heren 1 na het eerste jaar al te promoveren naar de Eredivisie. Dit seizoen is de top acht doelstelling – en het daarmee bereiken van de play-offs – behaald. 

Aantjes ziet er naar uit om nog zeker een jaar met de herenselectie verder te werken. “Het is een jonge ploeg die enorme sprongen maakt. Als je al ziet wat we in twee jaar tijd met elkaar bereikt hebben, dan ben ik daar tevreden over. Ik kijk er naar uit om nog een jaar te werken aan de opbouw van deze ploeg”, aldus Johan Aantjes. 

Versterking herenselectie 
Mick van den Bree, de huidige trainer coach van AZC Alphen, gaat in het nieuwe seizoen weer zelf spelen. Van den Bree kiest voor ZV de Zaan omdat zijn ambities passen bij de visie van de club en hij positieve ervaringen heeft met de club, zo was hij in het seizoen 2017/2018 trainer/coach van het succesvolle Jongens onder 17 team. Van den Bree stopte eind 2018 als speler bij GZC Donk, waarvoor hij tien jaar speelde. In 2017 was van den Bree topscorer van de Eredivisie. 
Van den Bree, gaat zich naast spelen in het eerste team ook inzetten bij de begeleiding van het tweede heren team. “Ik verheug me erop om volgend seizoen onderdeel te zijn van de positieve ontwikkelingen bij ZV de Zaan, het is ook een mooi vooruitzicht om, sinds mijn tijd bij de selectie van het Nederlands Team, weer te trainen bij Johan Aantjes” aldus Mick van den Bree. 

Doel
De intentie van ZV de Zaan is om met zoveel mogelijk spelers in de eerste teams te spelen die de eigen jeugdopleiding, in combinatie met het RTC en (jong) Oranje, hebben doorlopen en alleen dan spelers aan te trekken indien nodig voor het bereiken van gestelde doelen. Het doel van ZV de Zaan is zowel met het eerste heren en dames team langdurig op het hoogste niveau van het Nederlandse waterpolo te spelen en jaarlijks voor de hoogst haalbare posities op de ranglijst te gaan.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − vier =