ZV De Zaan heren 1 hebben de KNZB laten weten af te zien van verdere deelname aan de ManMeer!-Cup en zich te concentreren op hun positie in de Eredivisie. De heren van ZV De Zaan, vorig jaar nog winnaar van de ManMeer!-Cup, doen met deze stap recht aan de opzet van de verschillende bekertoernooien.

Op grond van hun positie aan het eind van de vorige competitie hebben de teams die op de plekken 1 t/m 4 geëindigd zijn in de 1e klasse, het recht om na uitschakeling in de KNZB-Beker, in te stromen in de ManMeer!-Cup. Voor eredivisieteam ZV De Zaan voelt dat niet goed. Coach Johan Aantjes zegt: ‘Onze sportieve ambities en uitdagingen liggen in de Eredivisie. Daar willen we ons met deze talentvolle groep op concentreren.’

KNZB-competitieleider Ilse Sindorf is blij met de stap van De Zaan. ‘De mogelijkheid om in te stromen in de ManMeer!-Cup is ooit opgezet om 1e klasse-teams te motiveren deel te nemen aan de KNZB-Beker. Dat past in het proces om deze teams sportief aansluiting te laten vinden bij de Eredivisie, zoals dit jaar ook bij de dames is opgezet.’

De bepalingen van de bekeropzet 2018-2019 geven ook de promovendus (vorig seizoen nog 1e klasser) het recht in de ManMeer!-Cup in te stromen. ‘Dit staat nu onjuist in de bepalingen. Uiteraard zullen we dit repareren voor volgend jaar’, aldus Sindorf.

Het niet langer deelnemen van ZV De Zaan aan het bekertoernooi wordt in dit bijzondere geval niet behandeld als een terugtrekking zoals opgenomen in het tuchtrecht. De naam van De Zaan heren 1 zal daarom volgend seizoen bij de loting van de eerste ronde van de KNZB-Beker ‘gewoon’ tussen de overige deelnemers zitten. Neptunia ’24 is als gevolg van dit alles vrij in de 3e ronde en stroomt als eerste door naar de kwartfinales.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 2 =