De finale van de play offs bij de Eredivisie B-meisjes ging, net als vorig jaar, tussen ZV De Zaan en Widex GZC Donk. Vrijdagavond werd de eerste wedstrijd uit de serie best of 3, gespeeld in Zaandam. Door een ruime overwinning van 11-5 kwamen de meisjes van De Zaan op een 1-0 voorsprong.

Daardoor kon in de 2e wedstrijd op zaterdag in Gouda, door de meisjes van De Zaan het kampioenschap worden binnengehaald! In een spannende wedstrijd waarbij het continue gelijk opging en Donk in het laatste partje tot 2 keer toe, de voorsprong pakte, wist De Zaan met nog 1 minuut te spelen, de stand terug te brengen naar 9-9 wat tevens de eindstand was. Omdat iedere wedstrijd in de play offs een winnaar moet opleveren, moesten er strafworpen genomen worden. De speelsters van De Zaan hielden het hoofd koel en wisten alle strafworpen te benutten. Aan de andere kant van het bad was een glansrol weggelegd voor De Zaan keepster Anne Collas, die 2 strafworpen van Donk wist te stoppen. Dit bracht de stand uiteindelijk op 11-13 in het voordeel van De Zaan en hiermee werd het kampioenschap binnengehaald!

Felicitaties voor Anne, Lieke, Lotus, Iris, Nina, Yara, Dieuwke, Sigrid, Laura, Sterre, Maxine, Gabrielle, Britt, Sam, Tara en Amber en natuurlijk voor de coaches Douwe Bijlard, Bas Hokke en Anne Heinis!

Na afloop van de wedstrijd was iedereen door de sponsor uitgenodigd om bij Lab-44 op feestelijke wijze de dag af te sluiten. Waarvoor namens alle spelers, begeleiding en supporters dank!

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 4 =