ZV de Zaan ambieert structurele positie in Nederlandse waterpolo

Vier nieuwe spelers voor topteams ZV de Zaan

Zaandam, 13 september 2017 – Eerder dit jaar werd al bekend dat Arjan Vos en Johan Aantjes aangesteld zijn als hoofdtrainers voor respectievelijk de dames en de herenselectie. ZV De Zaan is nu trots te kunnen melden dat maar liefst vier internationale spelers de topteams komen versterken. Drie talentvolle, jonge Australische speelsters zijn toegevoegd aan de damesselectie. De herenselectie wordt versterkt met een Hongaar.

ZV de Zaan grossiert al jaren podiumplaatsen bij de jeugdafdelingen en ambieert ook bij de senioren een vaste plek in de top. De selectiecommissie, bemand door oud topspelers, wist in dit kader al Vos en Aantjes aan de vereniging te binden. Beide heren hebben een behoorlijke staat van dienst binnen de waterpolowereld. De volgende belangrijke stappen zijn de selecties en het programma waarmee gewerkt wordt naar een hoger niveau te tillen. Wat dat laatste betreft is hier met de nieuwe trainers en de vereniging al invulling aan gegeven.

Internationaal netwerk
Om een vaste plek te verwerven in de top van de hoofdklasse is het van belang de selecties goed op niveau te hebben. Daar lag een behoorlijk uitdaging mede door het vertrek van veel Nederlandse spelers richting het buitenland (ook ZV De Zaan heeft twee dames in de Amerikaanse competitie spelen).  Het internationale netwerk van de nieuwe hoofdtrainers bood uitkomst. Arjan Vos heeft drie speelsters waar hij mee gewerkt heeft in het Australische  Queensland naar de Zaanstreek gebracht. Tyler Baillie (22), Tina Sogaard-Andersen (22) en Ellodie Ruffin (21) trainen vanaf deze week mee met de dames. De talentvolle Hongaar Akos Pinter (22) is aan slag gegaan bij de heren.

Vervanging Heinis
Hoewel de nieuwe spelers allemaal nog erg jong zijn hebben zij al een indrukwekkende waterpololoopbaan achter de rug. De Australische dames hebben goud gewonnen bij de Worldcup in Sacramento (USA) in 2017 en op de Universiade in Korea in 2015. Daarnaast waren ze onderdeel van de WJK selectie onder 20 in Volos in 2015. Ellodie en Tina zijn allround speelsters en kunnen op diverse plekken uit de voeten. Tyler is keepster, waarmee zij dus sowieso de zwangere Anne Heinis kan vervangen. Anne zal voorlopig gewoon bij de selectie betrokken blijven.

Ook Akos heeft bij verschillende Jong Hongarije selecties gespeeld, maar werd uiteindelijk net niet opgenomen in de ijzersterke A-selectie van Hongarije. Hij is ook een allround speler die het beste op plek 4/5 ligt.

Doel 2017-2018
Voor de heren is promotie naar de Eredivisie het doel het komende waterpoloseizoen. Voor de dames geldt de ambitie om structureel top 4 te gaan spelen, en daarmee wellicht op termijn ook weer deelname aan de Europa Cup. Met deze aanpak geven we ook ruimte en vooral mogelijkheden aan talentvolle jeugd van ZV De Zaan. Diverse spelers nemen ook deel aan het Jong Oranje programma en aansluiting vanuit de club is dan essentieel. Ons streven is dat zij zoveel mogelijk binnen De Zaan kunnen doorstromen naar het hoogste niveau. 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 4 =