Aankomend waterpoloseizoen start onze herenselectie met nog een Kroatische speler in de gelederen. Luka Jovanović is een 23-jarige, linkshandige voormalig jeugd international die naast de eerder aangekondigde Zvonimir Anđelić aan de selectie is toegevoegd. Jovanović speelt al sinds zijn jeugd op hoog niveau waterpolo. Hij doorliep de jeugdopleiding van de gerenommeerde waterpolovereniging Jug Dubrovnik, zat in de nationale (jeugd)selectie en won onder meer de Europa Cup met het nationale team.

Trainer/coach Johan Aantjes is erg blij met de huidige selectie: “Het is bijzonder dat we met dit team aan de start van het seizoen verschijnen. Behalve dat we een heel jong team hebben – de oudste speler is nog maar 26 jaar – ligt er tegelijkertijd een bak met ervaring in het water. Met de toevoeging van Luka hebben we er een enorm ervaren en sterke speler bij. En dat hij ook nog eens linkshandig is, is een ware troef. We hebben veel talent in de ploeg en met deze jongens erbij gaan we dit talent optimaal benutten.”

ZV de Zaan start 29 september met de eerste Eredivisie competitiewedstrijd tegen SVH Rotterdam in Rotterdam. De eerste thuiswedstrijd is op 13 oktober tegen Polar Bears. Doelstelling is een plaats bij de top acht om daarmee ook play-offs af te dwingen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 3 =