Met ingang van dit seizoen zal fysio-manueeltherapeut Jordi van Zelst, van Nova Fysio & Performance, de medische begeleiding vorm gaan geven van de herenselectie van ZV de Zaan. Met deze samenwerking zetten we een goede stap in de professionalisering van de waterpolo in de Zaanstreek!

Daarnaast zal Nova Fysio & Performance, waar nodig, de communicatie met specialisten en andere zorgprofessionals verzorgen. Met deze samenwerking kan er worden ingezet op blessure preventie en kan de voortgang in eventuele revalidatie van spelers beter worden gemonitord waardoor een optimale en snelle revalidatie wordt bereikt.

Wie is Jordi van Zelst?
Mijn passie voor de (top)sport brengt mij regelmatig bij waterpolo. Mijn vuurdoop was Nederland – Brazilië, juni 2014, buiten, bij de Crommenije in Krommenie. Op uitnodiging van Topsport Zaanstreek en het Olympisch Netwerk Noord-Holland mocht ik de wedstrijd en een “meet en greet” presentatie met o.a. Robin van Galen, bijwonen. Ik kan mij nog herinneren dat ik overweldigd was door de kracht, snelheid, entourage en passie waarmee de sporters en begeleiding hun sport bedreven!

Het is voor mij, het team van trainers/begeleiders en sporters de uitdaging de sporters zo belastbaar als mogelijk te maken, om zodoende blessures te kunnen voorkomen en de prestaties in training en wedstrijd te kunnen verbeteren! Core stability, krachttraining, bewegingsanalyses, preventietesten en techniektraining zijn mijn specialismen.

Mijn achtergrond ligt in de fysiotherapie, manueeltherapie en daarnaast ben ik (top)sportbegeleider. Ik ben mede eigenaar van Gezondheidscentrum GezondPlus te Wormerveer en heb ik mijn eigen bedrijf in de begeleiding van (top)sporters en trainers: Nova Fysio & Performance. Bovenal ben ik sportgek en gepassioneerd in het delen van mijn kennis onder het motto: “Samen staan we Sterk!”

Ik voel mij erg welkom bij de club en heb dan ook heel veel zin in aankomend seizoen!

Sportieve groet,

Jordi van Zelst

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − acht =