Gisteravond vonden de Zaanse Sportverkiezingen 2022 plaats in het Zaantheater. Het Zaanse publiek kon vooraf zijn stem uitbrengen op de genomineerden in de categorie├źn: Sportvrouw, Sportman, Sportploeg, Sportcoach, Sporttalent en Paralympische Sporter.

Mick van den Bree nam als trainer/coach van ZV De Zaan Waterpolo Dames de hoofdprijs voor de beste Sportcoach van het jaar 2022 in ontvangst. De andere genomineerde coaches in de categorie Sportcoach waren van Atletiekvereniging Lycurgus en Sportschool Choku Gym.

ZV De Zaan Waterpolo Heren, vertegenwoordigd door Mick van den Bree als speler van dit team, nam de prijs voor de beste Sportploeg van het jaar 2022 in ontvangst. De andere genomineerde sportploegen in deze categorie waren onze Waterpolo Damesselectie en de Zaanlandse wielerclub DTS (met Yoeri Havik, de regerend wereldkampioen puntenkoers bij het baanwielrennen, die als Sportman van het jaar gekozen werd).

Bente Rogge van ZV De Zaan was ook genomineerd in de categorie Sportvrouw, maar moest de eerste plaats laten aan Lynn Snel van karateschool Fightin’ Nabil, die verdienstelijk presteerde tijdens de Europese kampioenschappen karate.

Met vier nominaties en twee prijzen mag gezegd worden dat ZV De Zaan een sterke vereniging is!

Share