In het weekend van 7 en 8 maart was Leiden het strijdtoneel voor wat geldt als het NK voor minioren: de Jaargang finales. Alleen de snelste 18 zwemmers van Nederland per onderdeel en jaargang strijden tegen elkaar om Jaargang kampioen te worden. Voor zv de Zaan deden Giovanni Phillipson, Sven Bakker, Ties Hesse en Maurits Korenstra mee.

Giovanni Phillipson (2008) wist zondag op de 100mtr rugcrawl, het 10 jaar oude kampioenschapsrecord te verbeteren dat met 1.08,40 op naam stond van Tom Laarhuis. Giovanni zwom een tijd van 1.07,92.

Giovanni wint de 100mtr rugcrawl met een nieuw kampioenschapsrecord.

Maar het bleef niet bij deze ene medaille. Ook op de 400mtr bc wist hij uiteindelijk de 1e plaats te halen, na een felle strijd met mede Team Noord-Holland zwemmer Rens Noordover. Beide jongens verbeterden hun tijd met een flink aantal seconden. De 50- en 100mtr leverde met 2 mooie pr’s een 2e plaats op.

Ondertussen bleven ook de prestaties van de andere 3 zwemmers niet achter. Maurits Korenstra won de 100mtr rugcrawl bij de jongens 2010. Hij deed dit met ruime voorsprong. De 50mtr bc leverde hem een 2e plaats op, met een miniem verschil achter de winnaar

Ties Hesse was op de 200mtr bc gebrand op een prijs, nadat hij zaterdag met een 4e plaats net naast de bekers greep. In een lange sprint wist hij het beste uit zichzelf te halen en tikte hij uiteindelijk met 5 honderdsten verschil met de winnaar als 2e aan.

Ties 2e op de 200mtr borstcrawl

Sven Bakker zwom de ene na de andere pr en eindigde op zowel de 50- als 100mtr bij de snelste 7 zwemmers van Nederland. Door al deze goede prestaties begonnen enkele trainers spontaan te dansen, wat op veel positieve bijval van de speaker en aanwezige zwemmers/trainers kon rekenen.

Dansende trainers

Uiteindelijk stopte de teller op 7 medailles, waarbij moet worden gezegd dat op zowel de 200mtr bc van Ties, als de 50mtr bc van Maurits (2e plaats) het verschil met nr.1 maar heel erg klein was. Ook bij de 200mtr wisselslag van Giovanni, waar hij uiteindelijk de 4e tijd voor kreeg, was het verschil dermate klein, dat op de officiële uitslag gewacht moest worden om duidelijkheid te krijgen over de eindrangschikking.

3 zwemmers van zv de Zaan in afwachting van de prijsuitreiking

Het weekend Jaargang finale heeft naast de vele pr’s ook nog 13 nieuwe clubrecord opgeleverd!!!