Begin deze week is er uitgebreid overleg geweest binnen de KNZB over de voortgang van de waterpolo competitie. Ook met de medische commissie van de KNZB is de voortgang besproken.

In de communicatie vanuit de KNZB is een aantal argumenten weergegeven waarom toch de keuze is gemaakt om in de periode tot aan het nieuwe jaar alle geplande wedstrijden binnen de regio- en bondscompetitie (ongeacht de geplande eindtijd) af te gelasten.

Uitzondering hierop zijn de wedstrijden binnen de topcompetitie; dat betekent binnen waterpolo alleen de Eredivisie senioren dames 1 en heren 1.

Waterpolo
Door de afgekondigde avondlockdown kan slechts 14% van de wedstrijden binnen de regio- en bondscompetitie op de geplande tijdstippen doorgang vinden. Bij doorgang zullen de verschillende competities steeds verder scheef gaan lopen.
Daarbij lopen de afgelastingen per week op (van 0,2% bij de start naar 11,1% afgelopen week) door stijging van het aantal op corona positief geteste sporters binnen de teams. 
Eveneens hebben de meeste verenigingen beperkt badwater tot hun beschikking. Bij mogelijkheid tot training en andere wateractiviteiten geeft dit meer zekerheid in aanbod aan de leden.
Er is daarom besloten de competitie tenminste tot aan de jaarwisseling stil te leggen.
De oproep aan alle verenigingen is om de hierdoor vrijgekomen badwaterruimte te benutten om jong en oud te laten trainen. Want blijven sporten is immers zeer belangrijk voor de gezondheid van al onze sporters.
Streven is vanuit de competitieleiding tezamen met de verenigingen te kijken of de nu gemiste wedstrijden ingehaald kunnen/dienen te worden.
Een uitzondering geldt voor de Eredivisie senioren dames en heren. Na 17:00 uur mag er door hen nog worden gesport. Deze competitie zal dan ook blijven doorgaan.

De link naar het complete bericht vanuit de KNZB kun je hier vinden:

Moeilijke tijden voor de zwemsportverenigingen

De huidige maatregelen in de strijd tegen de coronacrisis raken de zwemsport hard en diep. Onze sport, die juist gezien moet worden als een bijdrage aan de oplossing, kan door veel verenigingen niet meer (volledig) worden aangeboden. Daarmee kunnen we onze zwemmers niet in de gelegenheid stellen om te werken aan hun conditie en weerstand, zowel geestelijk als lichamelijk.

Alle geplande wedstrijden binnen Sportlink in de periode tot aan januari worden op afgelast geplaatst.

Door de KNZB wordt in een later stadium de verdere voortgang gecommuniceerd.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × drie =