Vanaf woensdag 19 mei a.s. mogen we dan eindelijk weer in het binnenbad trainen! Kijk hier voor de trainingstijden zoals we die de komende weken aanhouden. Hierbij is zoveel als mogelijk rekening gehouden met het maximaal toegestane aantal sporters voor de leeftijdsgroepen vanaf 18 jaar.

De sporters dienen voor hun vertrek naar het zwembad, thuis gebruik te maken van het toilet en de handen te wassen volgens de richtlijnen van het RIVM. In de zwembaden zullen een beperkt aantal toiletten open blijven voor noodgevallen. Die zullen dan door het personeel van het Sportbedrijf gedesinfecteerd worden. De douches blijven gesloten en kunnen niet gebruikt worden. De sporters moeten dus thuis douchen.

Tijdens het betreden van de zwembaden (niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de training), gelden voor iedereen de volgende regels per locatie:

  • De sporters moeten bij vertrek naar het zwembad hun zwemkleding al aangetrokken hebben onder hun bovenkleding;
  • De sporters nemen een sporttas mee om hun bovenkleding in op te bergen en nemen die sporttas mee naar de zwemzaal;
  • In De Slag 1 geldt dat alle zwemmers via de kleedruimte voor heren naar binnen gaan om zich in de wisselcabines om te kleden en vervolgens door te lopen naar de zwemzaal. Na afloop van de training lopen alle zwemmers via de buitenste gang achter de douches weer terug naar de wisselcabines om zich om te kleden, om vervolgens via de kleedruimte voor de dames weer naar buiten te gaan.
  • In De Slag 2 geldt dat alle zwemmers direct naar de tribunes lopen om zich daar om te kleden en vervolgens de zwemzaal in te lopen. Na afloop van de training lopen alle zwemmers direct naar de kleedkamers om zich om te kleden, om vervolgens via de zij-uitgang weer naar buiten te gaan.
  • In de Zaangolf geldt dat alle zwemmers via de schuifdeur naar de tribune lopen om zich daar om te kleden en vervolgens de zwemzaal in te lopen. Na afloop van de training lopen de zwemmers naar de wisselcabines om zich om te kleden en lopen via de nooduitgang naar buiten.

Zo blijven de looproutes gescheiden van elkaar, zoals het protocol voorschrijft. De looproutes zijn in alle zwembaden duidelijk aangegeven, zodat ze gemakkelijk opgevolgd kunnen worden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 4 =