ZV De Zaan heeft onlangs de Licentie Nationale Zwemdiploma’s ontvangen. De licentie toont aan dat ZV de Zaan als zwemlesaanbieder voldoet aan de meest recente kwaliteitscriteria van de zwembranche. Het is tevens een prachtige bevestiging dat wij de kwaliteit van de zwemlessen  – al jaren – hoog in het vaandel heeft staan.

Judith Abcouwer is als voorzitter van het elementair zwemmen natuurlijk erg trots op de licentie: “Dit jaar vieren wij ons 65-jarig jubileum bij het leszwemmen. Ver voor alle fusies konden kinderen al bij Zaanlandse Watervrienden leren zwemmen. Zo hebben we al heel veel kinderen aan een zwemdiploma geholpen. Het is mooi dat dit we dit jubileumjaar mogen bekronen met de licentie. Dat is een waardering voor ons harde werken met alle vrijwillige lesgevers.”

Jaarlijks getoetst
De overheid stelt geen kwaliteitsregels voor het zwemonderwijs. Om de zwemveiligheid in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau te brengen, verleent de Nationale Raad Zwemveiligheid zwemlesaanbieders de Licentie Nationale Zwemdiploma’s wanneer aan alle kwaliteitscriteria is voldoen. Dan heeft de zwemlesaanbieder het recht om het zwem-ABC uit te geven.

Zwemlesaanbieders die in het bezit zijn van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s worden jaarlijks getoetst door de Nationale Raad Zwemveiligheid. Zo weet je zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en -veiligheid. Belangrijke beoordelingscriteria zijn onder andere dat er voldaan is aan wet- en regelgeving en de zwemonderwijzers goed opgeleid zijn.

Ook zwemmen bij ZV De Zaan?
Nieuwe leskinderen zijn van harte welkom bij ZV De Zaan. De zwemlessen worden verzorgd op dinsdag in De Slag 2 in Zaandam of op vrijdag in de Zaangolf in Koog a/d Zaan van 18.00 tot 18.45 uur.
Voor meer informatie kijk dan hier op de website of kom tijdens van deze uren langs in het zwembad.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − zestien =